Selecteer een pagina

Online jongerenambassadeur: Tips & tricks!

Het is heel belangrijk dat de maatregelen die van kracht zijn om verspreiding van het coronavirus te beperken goed worden opgevolgd. Dat betekent voor jou als jongerenambassadeur even geen fysieke afspraken met bijvoorbeeld je jongerencoach, organisatie of om onderzoek te doen. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om toch niet stil te zitten deze weken! In dit artikel hebben we ze voor jou op een rijtje gezet.

  1. De beller is sneller

Het goede oude telefoongesprek is weer helemaal terug van weggeweest. Waar normaal gesproken een appje misschien volstaat, is het nu juist aantrekkelijker om even te bellen. Omdat we elkaar niet in real life zien is het des te leuker én handiger om te bellen. Dat geldt ook voor jouw jongerenambassadeurschap! Dus plan vooral een belafspraak in met jouw organisatie, bel je jongerencoach voor al jouw vragen of ontdek de mogelijkheden van groepsbellen met je mede-jongerenambassadeurs!

  1. Ga digitaal!

Nu is de tijd om de vruchten te plukken van jouw digitale skills. Op welke manier kun jij met behulp van internet verder met je advies? Houdt interviews of enquêtes bijvoorbeeld via online surveys zoals SurveyMonkey! Op die manier kun jij toch verder met je onderzoek. ​Deel vooral de link van je enquête via verschillende kanalen, zoals Whatsapp, Instagram, Facebook of LinkedIn. ​Ook kun je samen werken aan je advies door bijvoorbeeld ​aan de slag te gaan in Google Docs: zo werk je tegelijkertijd in hetzelfde document. En natuurlijk kun je elkaar makkelijk op de hoogte houden via een groeps-Whatsapp.

  1. Breng jouw advies in beeld

Misschien is het al bijna tijd om jouw advies te presenteren aan de organisatie. Natuurlijk is dat het leukst om op locatie te doen, maar ook online zijn er genoeg mogelijkheden! Een handige tool is videobellen met Zoom. Met deze gratis website kun je één-op-één bellen, of juist met een groep tegelijk. Ook super handig om alsnog met jouw mede-jongerenambassadeurs af te spreken of te overleggen met jouw organisatie. ​Andere groeps-tools zijn Google Hangouts en Skype. Met de ‘Share Screen’ optie kun je jouw scherm delen: ideaal als je een PowerPoint presentatie online geeft! Natuurlijk kun je ook Whatsapp-video of FaceTime gebruiken.

Jongerenambassadeurs komt binnenkort met nóg meer manieren om online aan de slag te gaan met jouw jongerenambassadeurschap. Stay tuned & stay home!