De Maag Lever Darm Stichting

Het leven van 2 miljoen mensen wordt dagelijks ontregeld door spijsverteringsziekten. Ziekten die kunnen zorgen voor schaamte, angst, onzekerheid, pijn en zelfs sterfte. Samen met artsen, onderzoekers, collectanten en donateurs zetten wij ons in voor deze mensen.

We financieren mogelijkheden om ziekten vroegtijdig op te sporen. En we maken ons er sterk voor dat iemand die ziek is snel de juiste behandeling krijgt. Maar veel liever voorkomen we dat iemand een spijsverteringsziekte krijgt.

Om dit voor elkaar te krijgen hebben we geld nodig. We krijgen geen subsidie van de overheid en zijn afhankelijk van sponsoring en donatie. Zo organiseren wij onder andere meerdere mooie events zoals een grote fietstocht (de Zuiderzeeklassieker) en een wandeling (de Buikroute). Om deze events nog aantrekkelijker te maken voor jongeren hebben we jouw hulp nodig!

 

Het project

Een groot deel van onze donateurs zijn 50 jaar en ouder, terwijl maag- lever en darmziekten op alle leeftijden voorkomen. We willen daarom graag ook een jongere doelgroep aanspreken die betrokken wordt bij de Maag Lever Darm Stichting! En daar kunnen we jouw hulp goed bij gebruiken. Zoals gezegd organiseren wij mooie events zoals de Zuiderzee Klassieker. We zijn heel benieuwd hoe jij vanuit jouw jongerenperspectief hiernaar kijkt. Sluiten onze events wel aan op deze doelgroep? En hoe zou jij zo’n supergroot evenement inrichten? Je zou bijv. samen met een groepje andere jongeren ook een eigen event kunnen starten om de MLDS onder de aandacht te brengen bij jongeren.

Daarnaast kunnen we jouw adviezen goed gebruiken als het gaat om onze communicatie. Welke social media kanalen zou je gebruiken? Hoe zou jij een post vormgeven? We zouden het heel leuk vinden als jij samen met ons content gaat creëren op onze socials. Jij mag met jouw jongerenperspectief de adviseur worden van onze communicatie afdeling. Kortom, je denkt mee, adviseert en voert vervolgens ook nog eens uit. Hoe vet is dat!

Een project bij Jongerenambassadeurs duurt tussen de 4 a 6 maanden met een tijdsinvestering van 80 uur. Je bent dus ongeveer 2 tot 4 uur per week bezig, goed om te combineren naast school of werk!

 

Waarom jongerenambassadeur worden bij MLDS?

  • Je krijgt via Jongerenambassadeurs je eigen vaste coach die jou begeleid door het project;
  • Heel veel ruimte om met eigen ideeën te komen, kortom jij wordt de expert die ons gaat adviseren!
  • Mogelijkheid om mee te denken en adviseren over mooie events zoals de Zuiderzee Klassieker en de Buikroute.
  • Je helpt een maatschappelijke organisatie met jouw jongerenperspectief, dus je draagt echt je steentje bij aan de maatschappij.
  • Jongerenambassadeurs heeft een heel groot netwerk aan jongeren en we organiseren vaak ook meet-ups. Dus wil je nieuwe jongeren leren kennen en met hen samenwerken? Geef je dan op!

Wil jij ons helpen met jouw jongerenperspectief? Meld je dan aan als jongerenambassadeur via de knop hiernaast of stuur een bericht naar 06-18530825