Overlegorgaan Joden, Christenen en Moslims

Religie en zingeving spelen een rol in het dagelijks leven van veel mensen, maar hoe zit dat eigenlijk bij jongeren? Het Overlegorgaan Joden Christenen en Moslim (OJCM) streeft ernaar om joden, christenen en moslims te verbinden. Met als gemeenschappelijk doel: ongewenste spanningen in de samenleving rondom religie of levensbeschouwing, te voorkomen of verminderen.

Al twee keer eerder organiseerden jongeren een evenement met het doel om jongeren met verschillende religieuze achtergronden met elkaar in contact brengen. Zo was er een tour langs gebedshuizen en een interreligieuze dialoog. Na de zomer wil het OJCM weer met jongeren rond de tafel zitten om na te denken over een evenement dat richting het einde van dit jaar gaat plaatsvinden. Daar hebben zij jouw hulp bij nodig! Of je nou wel of niet gelovig bent – het OJCM is enorm benieuwd naar jouw visie op interreligieuze samenwerking.

Werk je graag samen, sta je open voor verschillende perspectieven en houd je van organiseren? Meld je dan aan als jongerenambassadeur via de knop hiernaast of stuur een bericht naar 06-18530825

Check ook de website van het OJCM!