Politie: Geef je ongezouten mening en frisse blik!

Bruis jij van de energie, ben je niet op je mondje gevallen en trekken veiligheidsvraagstukken jouw aandacht? Grijp dan je kans en word jongerenambassadeur bij de politie! Veiligheid gaat ons allemaal aan: volwassenen, maar ook zeker jongeren. De politie heeft jou als jongere hard nodig, omdat jij een frisse blik hebt op het politiewerk en en de thema’s die belangrijk zijn voor ons allemaal.

Samen met ongeveer 20 andere jongeren vorm je de jongerenadviesraad van de politie. Hierin buig jij je over onderwerpen die de politie raken en geef je jouw visie op actuele veiligheidsvraagstukken. Hoe kan de politie jongeren helpen om veilig te Instagrammen, TikTokken en Snapchatten? Wat moet de politie doen om jongeren enthousiast te maken voor een baan bij de politie? Hoe kan de politie sowieso het beste in contact komen met de jeugd? Hoe moet de politie met collega’s omgaan die zich racistisch uitlaten? Waar zie jij nog meer verbeterpunten voor deze organisatie? Maar ook: hoe kunnen we geweld tegen politiemedewerkers tegengaan? De politie hoort over dit soort vragen graag jouw ongezouten mening. Juist als je het niet altijd met de politie eens bent of zelfs ronduit negatief tegenover de politie staat, gaat de organisatie graag met je in gesprek. Ook is het niet nodig om een opleiding in deze richting te volgen, íédereen kan zich aanmelden!

Met jouw input verbeter jij de dienstverlening van de politie en draag je écht bij aan de maatschappij! Daarbij geeft dit jou de unieke gelegenheid voor een ‘kijkje in de keuken’ bij de politie. Ben jij tussen de 16 en 24 jaar en wil je deze uitdaging met de politie aangaan? Meld je dan voor woensdag 7 augustus aan als jongerenambassadeur via de knop hiernaast of stuur een bericht naar 06-18530825!