Selecteer een pagina

Vind jij het belangrijk dat jongeren betrokken worden bij belangrijke beslissingen? Heb jij ideeën over het opzetten van een sociale mediastrategie om jongeren te bereiken en betrekken, óók jongeren die vaak ongehoord blijven? En ben je geïnteresseerd in onderzoek? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wij zijn een groep wetenschappers van de Erasmus Universiteit Rotterdam met één doel: een zo goed mogelijke toekomst voor jongeren creëren. Als wetenschappers weten wij goed hoe jongeren opgroeien tot volwassenen. Maar hoe gebruiken we die kennis zodat jongeren er ook iets aan hebben? Om ervoor te zorgen dat jongeren en wetenschappers elkaar kunnen helpen hebben wij YoungXperts opgericht. Bij YoungXperts organiseren wij brainstorms met jongeren, want zij zijn dé Xperts! In de brainstorms, op onze website en op onze sociale media delen we wetenschappelijke kennis (the facts) en dagen we jongeren uit om mee te denken over oplossingen voor maatschappelijke problemen (take action). Zo werken wetenschappers en jongeren samen aan een betere toekomst.

Voor een nieuw project bedenken we samen met jongeren oplossingen voor de thema’s mentaal welzijn en prestatiedruk, sociale ongelijkheid en klimaat. Om (ongehoorde) jongeren te bereiken met onze facts en te betrekken met take actions hebben we natuurlijk een ijzersterke sociale mediastrategie nodig. We willen op onze Instagram daarom vooral jongeren zelf aan het woord laten. En daar hebben we jouw hulp bij nodig! Onze vraag is: hoe brengen we (ongehoorde) jongeren aan het woord op onze Instagram? Moeten we bijvoorbeeld straatinterviews doen? Of podcasts? Of heb jij misschien een nog veel beter idee? Wij gaan graag met jou aan de slag en hebben ook ruimte (en budget) om deze ideeën concreet en praktisch uit te werken en vorm te geven.

Meld je dan aan als jongerenambassadeur via de knop hiernaast of stuur een bericht naar 06-18530825!