Selecteer een pagina

Rutte vraagt om jongereninput voor coronacrisis

Tijdens de persconferentie van 19 mei besteedde minister-president Rutte speciaal aandacht aan jongeren. Naast de complimenten voor het houden aan de regels, benadrukte hij de onmiskenbare rol van jongeren in de samenleving. Namelijk ideeΓ«n, creativiteit en input van jongeren: met name in deze tijd is dat hard nodig, aldus Rutte.

Er komt steeds meer aandacht voor de waardevolle toevoeging van een jongerenblik op verschillende plekken in de maatschappij. Dat zien we ook bij Jongerenambassadeurs: van de lokale bibliotheek of een welbezocht museum, tot aan het meedenken over een jongerenparlement en vaccinaties. Dat zelfs de minister-president de kracht van jongereninput erkent, mag dan ook wel extra benadrukt worden!

Tijdens coronatijd hebben ontzettend veel jongeren zich ingezet voor anderen. Jongeren stellen voedselpakketten samen, doen boodschappen, geven bijles aan kinderen die thuis geen extra ondersteuning kunnen krijgen, delen tekeningen uit aan ouderen. De opsomming kan nog wel even doorgaan. Kortom: jongeren zijn een essentiΓ«le schakel om de samenleving weer op gang te brengen.

Gemeentes, scholen, sportclubs: iedereen wordt erop gewezen om de inbreng van jongeren serieus te nemen. Volledig in lijn met de missie van Jongerenambassadeurs.

Ben je enthousiast, en wil je als jongerenambassadeur aan de slag? Of ben je enthousiast, en kan jouw organisatie jongereninput gebruiken? Neem contact met ons op!