Aan de slag: de starttraining voor jongerenambassadeurs

Afgelopen maandag hadden drie jongerenambassadeurs hun starttraining. Ewoud, Esra en Barthil gaan aan de slag bij verschillende droomplekken en om hen klaar te stomen voor hun jongerenambassadeurschap kregen zij een starttraining. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alle jongerenambassadeurs die beginnen krijgen een starttraining. Deze keer was het de beurt voor Ewoud, Esra en Barthil. Ewoud is 18 jaar en wil graag filosofie studeren. Een logische keuze is dan ook om zijn jongerenambassadeurschap bij Filosofie in Den Haag te doen. Esra is 16 jaar en wil graag bestuurskunde studeren. Haar droomplek is bij Halt en ze gaat daar met veel enthousiasme aan de slag met haar advies over de evaluatie van hun voorlichtingsprogramma’s op scholen. Samen met een groepje jongerenambassadeurs geeft Barthil (16 jaar) advies aan het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over de campagnes rondom de vaccinatie voor meningokokken.

Met nieuwe ideeën en enthousiasme hebben jongeren de organisaties veel te vertellen. Zij zijn dé ervaringsexperts als het gaat om wat jongeren belangrijk vinden! Tijdens de starttraining krijgen zij de tools in handen die nodig zijn om een goed advies te geven. Zo worden jongeren zich bijvoorbeeld tijdens de training bewust van de non-verbale communicatie. De jongeren moesten over hun hobby’s vertellen zonder te lachen. Dat is natuurlijk lastig als je over iets vertelt wat je graag doet! Ook kregen zij te horen hoe je het beste advies kan geven. Eén van de tips was dan ook om duidelijke en heldere feedback te geven.

Vlogs maken behoort tot een van de onderdelen van de starttraining. Hieronder zie je een vlog van Esra en Barthil waarin ze uitleggen wat zij precies gaan doen. Wil je Ewoud, Esra en Barthil de komende tijd blijven volgen? Hou onze site, Insta, Facebook en Twitter in de gaten!

 

 

Ewoud heeft een stukje geschreven over zijn jongerenambassadeurschap: “Ik ben Ewoud Abspoel en ik ben jongeren ambassadeur voor Filosofie in Den Haag. Ik wil zelf graag filosofie gaan studeren en kijk uit naar de samenwerking. Bij dit project kijken we dus naar hoe wij filosofische evenementen aantrekkelijker kunnen maken voor jongeren.”

Ben jij ook enthousiast geworden en wil je graag jongerenambassadeur worden? Meld je dan snel aan via de website!