Ontdek de leukste hotspots van jouw (nieuwe) studentenstad!

Een nieuw studiejaar gaat van start! De afgelopen weken stonden verschillende steden op de kop door de introductieweken, zoals de KEI-week in Groningen, de UIT in Utrecht en de Eurekaweek in Rotterdam. Een fijne manier om de stad te leren kennen. Voor de nieuwe inwoners van de stad, en misschien ook wel de huidige, zetten we de leukste hotspots op een rij. 

Jongerenambassadeur Ewoud studeert in Utrecht. Als je het zat bent om thuis of in de UB te studeren, heeft hij een goed alternatief. Een fijne studeerplek mét lekkere koffie! “Cafca is een leuke plek om nieuwe mensen te ontmoeten. De eigenaar maakt altijd een praatje met iedereen en je kan er ook schaken met mensen. Ze verkopen ook tweedehands kunst en boeken.”

Van Utrecht gaan we nu naar Groningen! Jongerenambassadeur Femke woont daar met veel plezier en geeft je graag een tip. “Een restaurant in Groningen die je echt moet checken is Lust! Ze zijn compleet vegan en het eten is echt verrukkelijk. Je proeft het verschil niet met vlees, soms vraag ik me af of de burgers wel écht vegan zijn. Daarnaast zijn ze ook nog ontzettend aardig! Tip: probeer hun zoete aardappelfriet.” Ook kan je in de avond blijven hangen voor een pubquiz, poezie-avond of muziekoptreden!

Den Haag, het politieke hart van Nederland, maar zeker niet minder leuk voor studenten! Marijn woont met veel plezier in Den Haag en er is altijd wel iets te doen. Leuke cafés, interessante lezingen en de beste feestjes. Maar juist als je even wil ontsnappen aan de drukte, heeft Marijn de beste tip. “Ik ga vaak naar Park Clingendael om uit te waaien, maar het kan ook een hele fijne plek zijn om te studeren.” Een oase van rust en groen midden in de stad, klinkt goed!

Onze hoofdstad kent veel leuke plekjes, jongerenambassadeur Cloud had dan ook niet aan 1 tip genoeg voor Amsterdam. “Als het om cafes gaat, ben ik zelf fan van Waterkant en Skatecafe. Bij die laatste kan je naast wat drinken, ook nog eens skaten en langs gaan voor een feestje. Andere leuke plekken om uit te gaan zijn te vinden bij de Westerunie, maar ook de Melkweg heeft vaak goede dingen. Bij Doka kun je tot in de late uurtjes dansen. De volgende dag lekker uitbrakken door te zwemmen in Amsterdam Noord of bij de Gaasperplas.”

Veel plezier met het ontdekken van jouw stad!

Nieuwe jongeren ontmoeten in jouw (nieuwe) studentenstad? Kijk tussen de beschikbare droomplekken en maak regionale impact!