We gaan door: Jongerenambassadeurs verlengd tot en met 2025!

Het is officieel: Jongerenambassadeurs mag nog 3 jaar door als project van de Maatschappelijke Diensttijd (MDT)! Dat betekent dat nóg meer jongeren in heel Nederland de komende tijd aan de slag kunnen bij maatschappelijke organisaties, bedrijven en overheden om impact te maken en advies te geven over wat jongeren belangrijk vinden. De komende tijd breiden we ons netwerk uit met nieuwe droomplekken, maar we slaan ook de handen ineen met bestaande droomplekken.

Al sinds 2018 zijn door het hele land jongerenambassadeurs aan de slag gegaan. Onder begeleiding van onze enthousiaste en bevlogen jongerencoaches zijn meer dan 600 jongeren gematcht aan een passende droomplek! Ministeries, bibliotheken, veiligheidsorganisaties, schouwburgen, dierenasiels en nog veel meer organisaties hebben jongerenparticipatie een plek gegeven. Door in gesprek te gaan met medewerkers van deze organisaties hebben jongerenambassadeurs advies gegeven over tal van zaken. Zo is een groep bij het College voor de Rechten van de Mens bezig geweest met een social media campagne om meer jongeren naar de stembus te krijgen, een duo heeft bij Kunstkring Voorst lokaal spoken word activiteiten georganiseerd en is een jongerenambassadeur bij Uitgeverij Malmberg hard bezig met een onderzoek naar mbo-studenten met een leerachterstand. Als team achter Jongerenambassadeurs zijn we onwijs trots op deze en alle andere jongeren die de afgelopen jaren maatschappelijke impact hebben gemaakt en hun stem hebben laten horen. Wij kijken uit er naar uit om de komende 3 jaar nog meer jongerenambassadeurs het verschil te zien maken!

Gelukkig hoeven we dat niet alleen te doen, maar heeft een groeiend aantal organisaties en onderwijsinstellingen zich verbonden aan Jongerenambassadeurs. Oude bekenden zijn Stichting Halt en het Marlaent Lyceum, zij blijven verbonden aan ons project als vaste samenwerkingspartners. Daarnaast bieden ook andere organisaties en onderwijsinstellingen de komende jaren jongeren structureel de kans om impact te maken. Het voedingscentrum, regionale anti-discriminatievoorziening Vizier, Stadsschouwburg en Concertgebouw de Vereeniging in Nijmegen, het Amalia Kinderziekenhuis en de Politie openen hun deuren voor onze jongerenambassadeurs. De leerlingen van het Gymnasium Apeldoorn en OBC Bemmel krijgen de komende jaren de optie om hun profielwerkstuk met een jongerenambassadeurschap te combineren. Een mooie kans om de theorie met de praktijk te combineren! Naast deze vaste samenwerkingen blijft het uiteraard ook mogelijk voor nieuwe organisaties om zich aan te melden en jongerenambassadeurs te verwelkomen voor één traject. Elk traject wordt op maat gemaakt!

Samen met haar partners heeft Jongerenambassadeurs een uniek programma gecreëerd waar jongeren en organisaties door heel Nederland aan mee kunnen doen. We kijken er dan ook enorm naar uit om ons landelijke netwerk van droomplekken uit te breiden, evenals ons team van jongerencoaches en jongerenvoorlichters om zo groot mogelijk verder te dromen Ons doel: zoveel mogelijk jongeren hun stem te laten horen in de maatschappij!

Dus, waar wacht je nog op? Zet samen met Jongerenambassadeurs jongerenparticipatie op de kaart. Meld jouw organisatie aan als droomplek of word jongerenambassadeur!