Teamtalk: welkom jongerencoach Annechien!

Achter Jongerenambassadeurs zit een zeskoppig team met jongerencoaches, communicatie- en communitymanagers en een projectleider. In teamtalk vertelt een teamlid over hun maand en geven zo een kijkje achter de schermen en in het leven van de teamleden. Welkom jongerencoach Annechien! In de nieuwste teamtalk stelt zichzelf aan jullie voor. Ze vertelt over twee levensveranderende vliegen in één klap en hoe ze haar oude gitaar weer onder het stof vandaan haalde.

Hello world! Deze maand verhuisde ik naar een nieuwe stad (Rotterdam, laat je horen!) én begon ik als jongerencoach bij Jongerenambassadeurs. Van al bijna twee jaar in lockdown naar twee levensveranderende vliegen in één klap. Je zou het haast vergeten in deze tijd – maar hoe voelt zo’n switch ook alweer?

Als ik naar mijzelf kijk, al zullen sommigen van jullie zich hier vast in herkennen, ben ik sinds corona niet zoveel van mijn plek gekomen. Hoewel dat niet altijd makkelijk was, kwamen daar ook mooie dingen voor terug. Ik ontdekte bijvoorbeeld hoe lekker het is om thuis koffie te drinken, hield mijn planten in leven nu ik eindelijk wat vaker om ze heen hing en haalde mijn gitaar onder het stof vandaan. Kortom: ik leerde (noodgedwongen) stil te staan bij wat ik eigenlijk wél had en daar tevreden mee te zijn.

Toch begon er afgelopen jaar iets te kriebelen in mijn buik. De bank thuis begon wel erg comfortabel te worden. Wilde ik niet eens ontdekken hoe het koffiedrinken zou bevallen in een andere omgeving? Zo werd het zaadje geplant voor een verhuizing naar de andere kant van het land voor een nieuwe baan én een nieuw huis. Iets dat, mede door het leven in een voortdurende coronabubbel, spannend aanvoelde. Maar tegelijkertijd meteen ruimte gaf aan andere ideeën, gewoonten en gedachten.

Inmiddels weet ik: een verandering van omgeving is niet alleen spannend, maar vooral heel leuk! Je loopt een nieuw blokje om tussen je zoom-meetings door, koopt je brood bij een andere bakker en zwaait naar je nieuwe buurvrouw. Als kers op de taart komt daar in mijn geval ook nog een hele toffe Jongerenambassadeurs-community bij. Nog steeds vind ik houvast thuis op de bank met een fijn boek, maar ik adem een frisse wind in zodra ik de voordeur open in Rotterdam-Zuid en mijn werkdag begin in een nieuwe stad. Want zoals ze hier zeggen: niet lullen, maar poetsen. Tot snel!

Als eerste de verhalen lezen vanuit ons team? Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Hou onze Instagram in de gaten en blijf op de hoogte van activiteiten!