Selecteer een pagina

Teamtalk: knusse kersttips van jongerencoach Dauphine!

Achter Jongerenambassadeurs zit een zeskoppig team met jongerencoaches, communicatie- en communitymanagers en een projectleider. In teamtalk vertelt een teamlid over hun maand en geven zo een kijkje achter de schermen en in het leven van de teamleden. Jongerencoach Dauphine deelt deze maand haar knusse kersttips met je. Zo worden het ondanks alles toch gezellige dagen.

In deze donkere en koude dagen verheug ik mij extra op de kerstdagen. Aan de ene kant niks hoeven, uitslapen en gezellig samen zijn met familie. Aan de andere kant is door de lockdown dit jaar de kerst toch weer anders. Kerstmis gaat voor mij over het delen van de dingen waar je van houdt met de mensen van wie je houdt. Misschien vieren jullie het dit jaar op een andere manier en zijn jullie als familie niet compleet, of maken jullie er door middel van videobellen of met zelftests in de aanslag toch het beste van. Alhoewel we dit jaar misschien niet met z’n allen kunnen ‘Rockin’ around the Christmas tree’, mag dat de pret niet drukken. Dankzij deze playlist kom je namelijk helemaal in de kerstsferen.

Het Kerstdiner
En dan zijn er natuurlijk nog de perikelen rondom het kerstdiner. Wie maakt wat? Toch gourmetten of toch iets chiquers? Als hobbykok ben ik dol op kookboeken doorspitten en lekker uitpakken tijdens het kerstdiner. De Allerhande komt elk jaar met een kersteditie waar de mooiste gerechten in staan. Tegenwoordig raak ik ook erg geïnspireerd door alle Instagram-pagina’s vol met recepten die er zijn. Hierbij deel ik met jullie ook een tweetal recepten van pagina’s die ik volg en waar ik met enige regelmaat recepten van maak. Met deze twee heerlijke voorgerechten steel jij zeker de show tijdens het kerstdiner!

Uitbuiken op de bank
De dagen na alle kerstdiners wil je natuurlijk lekker uitbuiken op de bank. Daarom hierbij mijn top 5 favoriete kerstfilms (op Netflix):

1. The Holiday; want stiekem ben ik verliefd op Jude Law, maar wie niet?!
P.s. wisten jullie dat het dit jaar 15 jaar (15 jaar!!!) geleden is dat deze film uit kwam? Ik moet eerlijk bekennen dat ik mij daardoor heel erg oud voel

2. Love Actually; dit is en blijft een klassieker.

3. The Grinch; voor mij ook erg nostalgisch, aangezien wij deze vroeger op videoband hadden.

4. Een Jongen met de Naam Kerstmis; nieuwe Netflix-film waar een rol is weggelegd voor ‘onze’ Michiel Huisman!

5. The Princess Switch (1, 2 én 3); eigenlijk hele slechte films, maar daardoor toch weer goed. Deel drie is wel het toppunt van onrealistisch, maar hè eigenlijk zijn alle kerstfilms dat.

 

Hopelijk maken jullie er met deze tips een knusse kerst van en laat het ons weten als je een van deze tips gebruikt hebt. Ik wens jullie veel liefde, gezondheid, vreugde, mooie momenten, lekker eten en gezelligheid toe!

Als eerste de verhalen lezen vanuit ons team? Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Hou onze Instagram in de gaten en blijf op de hoogte van activiteiten!