Teamtalk: De ontdekkingstocht van Femke in Den Haag

Achter Jongerenambassadeurs zit een zeskoppig team met jongerencoaches, communicatie- en communitymanagers en een projectleider. Naast ons team op kantoor hebben we ook collega’s in het land. Namelijk onze jongerenvoorlichters! In teamtalk vertelt een teamlid over hun maand en geven zo een kijkje achter de schermen en in het leven van de teamleden. Deze keer is één van onze jongerenvoorlichters aan het woord, Femke! Ze vertelt meer over het teamuitje en haar mini-vakantie in Den Haag.

Toen Jongerenambassadeurs vroeg of wij, de jongerenvoorlichters, het leuk zouden vinden om een teamuitje te hebben in Den Haag was ik meteen enthousiast. Als meisje uit Friesland ben ik er weinig geweest, wat niet heel gek is gezien de enorme afstand tussen Friesland en Den Haag. Toch trekt de stad mij heel erg, omdat het de stad is van vrede en recht. Overal waar je dan ook loopt zie je staan: “Den Haag, stad van vrede en recht”. Ik wist van tevoren dat het in de periode zou vallen waar ik aan het wachten zou zijn op een tentamenuitslag. Om die reden heb ik een Bed & Breakfast geboekt en er twee dagen Den Haag van gemaakt. Afgelopen maandag was het zover: iets voor negen uur stond ik bij de bus te wachten. Het zou een reis worden van 3,5 uur en ik zou er iets voor half één zijn. Natuurlijk kwam mijn bus niet opdagen, waardoor ik de aansluitende trein miste. Daardoor liep ik een vertraging op van een halfuur. Om één uur was ik dan eindelijk bij de Bed & Breakfast aangekomen. Gelukkig ging het toen drie uren lang heel hard regenen en onweren zodat ik daar vastzat en de stad niet in kon. Om vier uur moest ik bij het kantoor van Jongerenambassadeurs zijn, dus uiteindelijk ben ik maar gewoon gaan fietsen. Ik kwam er natuurlijk kletsnat aan. Na een super leuk teamuitje met veel pizza, die overigens wel veel te laat werd bezorgd, scheen de zon! Ik was helemaal blij met het feit dat de zon scheen. Ik besloot er dan ook meteen maar gebruik van te maken en ben naar het Vredespaleis gefietst. In het Vredespaleis zit onder andere het Internationaal Gerechtshof. Dat is een van de belangrijkste gerechtshoven van de Verenigde Naties en dat zit gewoon in Nederland!In de avond heb ik een wandeling gemaakt over het prachtige strand van Scheveningen. Voor de dag erop had ik een ticket gereserveerd voor het Mauritshuis. Ik was mij er namelijk helemaal niet van bewust dat ‘het Meisje met de Parel’ van Johannes Vermeer in het Mauritshuis in Den Haag hangt. Die moest ik natuurlijk even zien, want ik vind het een ontzettend mooi schilderij! Wisten jullie dat ‘het Meisje met de Parel’ geen portret is maar een fantasiehoofd van Johannes Vermeer? Ik dus echt niet, ik dacht altijd dat zij een portret was van een echt iemand. Verder ben ik naar The Bookstor Cafe geweest, wat echt het bezoeken waard is als je van boeken houdt. Daarnaast zijn ook de paleistuinen en paleis Noordeinde zelf het bekijken waard. Tot slot heb ik Panorama Mesdag bekeken, een schilderij in de vorm van een panorama. Deze lijkt levensecht en moet je zeker niet vergeten als je besluit om Den Haag een bezoekje te brengen! Al met al twee geslaagde dagen Den Haag voor mij.

Om als eerste de verhalen vanuit ons team te lezen, meld je je aan voor onze nieuwsbrief. Hou onze Instagram in de gaten en blijf op de hoogte van activiteiten!