Teamtalk: een ritme betekent uitgerust genieten!

Achter Jongerenambassadeurs zit een zeskoppig team met jongerencoaches, communicatie- en communitymanagers en een projectleider. In teamtalk vertelt een teamlid over hun maand en geven zo een kijkje achter de schermen en in het leven van de teamleden. Er is weer een nieuwe aanwinst voor ons team, deze keer jongerencoach Hanne! Met veel enthousiasme is Hanne deze maand begonnen en ze vertelt je graag meer hierover. 

Nu mijn eerste maand als jongerencoach er bijna op zit, merk ik dat ik steeds meer aan het ritme van een normale werkweek begin te wennen. Waar ik een maand geleden nog zuchtte als ik mijn wekker om 10 uur ’s ochtends moest zetten, voelt het nu als uitslapen wanneer ik thuis werk en ‘pas’ om 8 uur mijn bed uit hoef. Er kan veel veranderen in een korte tijd. En ik merk dat het ritme mij ontzettend goed doet: telkens rond de zelfde tijd slapen en rond de zelfde tijd op. Mijn lichaam had hier blijkbaar behoefte aan. Voor ik startte bij jongerenambassadeurs als jongerencoach was ik namelijk werkzaam in de horeca, vandaar dat slechte ritme. De ene keer was ik om 1 uur ’s nachts thuis, de andere keer om 3 en als ik een nachtdienst had gehad kon het makkelijk 9 uur ’s ochtends worden, voor ik mijn bed in kroop.

Laatst was ik weer op mijn oude werk voor een concert van James Blake. (Aanrader, mocht je hem niet kennen). En ik voelde me weer helemaal thuis. Ik besefte maar weer eens hoe fantastisch mijn oude werk was, want eigenlijk mocht je gewoon gratis naar een concert kijken of feestjes vieren terwijl je drankjes serveerde. Ik heb echt een enorm leuke tijd gehad in de horeca, ontzettend veel leuke mensen ontmoet en echt heel veel muziek geluisterd. Maar spijt van mijn keuze om als jongerencoach te beginnen? Totaal niet.

Want het grappige is: ik ben als jongerencoach gestart met precies dezelfde motivatie als ik destijds als horecamedewerker had. Ik hou er enorm van om met verschillende mensen in contact te komen, hou van het helpen van mensen en ik hou er van om te zorgen dat anderen een hele leuke tijd hebben. Of dat nou bij een concert is of bij een toffe organisatie om impact te maken. Als jongerencoach hebben we het vaak over de why. (Als je een starttraining hebt gehad, weet je nu waar ik het over heb). Waarom doe je iets graag? Waarom is iets belangrijk voor jou? Deze ‘why’ is je drijfveer en zorgt ervoor dat je gemotiveerd bent en blijft, omdat je er telkens op terug kan vallen. Ik ben ontzettend blij en eigenlijk ook wel trots dat ik mijn ‘why’ mag inzetten bij een organisatie als jongerenambassadeurs. Ik kan niet wachten om nog heel veel van jullie te spreken en te helpen.

En die concerten en feestjes? Daar blijf ik toch wel naar toe gaan, alleen nu dus met een ritme waardoor ik er uitgerust van kan genieten. Én zonder dat ik na afloop nog uren de rommel van bezoekers moet opruimen, ook wel fijn.

Benieuwd naar hoe een dag van Hanne eruit ziet? Check de Day in the Life op onze Insta. 
Benieuwd hoe Simon zijn laatste dag er aan toe ging? Hier krijg je een kijkje achter de schermen. Om als eerste de verhalen vanuit ons team te lezen, meld je je aan voor onze nieuwsbrief. Hou onze Instagram in de gaten en blijf op de hoogte van activiteiten!