Selecteer een pagina

Teamtalk: de laatste van Jasmin…

Achter Jongerenambassadeurs zit een zeskoppig team met jongerencoaches, communicatie- en communitymanagers en een projectleider. In teamtalk vertelt een teamlid over hun maand en geven zo een kijkje achter de schermen en in het leven van de teamleden. Na bijna 4 jaar gaat jongerencoach en communitymanager Jasmin ons verlaten. Als OG jongerencoach heeft Jasmin het project vanaf het begin mee opgebouwd. In deze teamtalk kijkt Jasmin terug op haar tijd.

Meer dan drie jaar geleden liep ik het pand binnen waar Jongerenambassadeurs zit. Daar ontmoette ik projectleider Jasmijn (ja, onze namen zijn de afgelopen jaren regelmatig door elkaar gehaald) in de ‘huiskamer’: gezellig tapijt, mooie plant en alle andere aesthetics waren aanwezig. Een fijne klik en motivatie voor jongeren – dat zat goed. Jongerenambassadeurs stond destijds in de kinderschoenen. Het plan lag er, de deelnemers en organisaties moesten we nog gaan wervenNu zijn we maanden, zelfs jaren verder en het is ongelofelijk bijzonder om te zien dat er een Jongerenambassadeurs-community is ontstaan, we meer dan 400 matches hebben en hopelijk neemt dat alleen maar toe de komende tijd.

Er is geen beter moment voor een korte recap van mijn favoriete momenten dan deze laatste blog van mijn hand. In willekeurige volgorde:

  1. De eerste starttraining: De állereerste groep jongeren ging van start in 2018. Met een groepje van 5 jongeren kwamen we bijeen in Utrecht voor de eerste starttraining. Eerste keren zijn altijd spannend, maar de sfeer was relaxed en de groep was enthousiast. Het voelde als het eerste échte startsein van Jongerenambassadeurs (fun fact: vorig jaar hebben we meer dan 25 starttrainingen gedaan!)
  2. Teamuitbreiding: Zonder het geweldige Jongerenambassadeurs-team hadden we nooit zo veel jongeren kunnen coachen, organisaties kunnen motiveren en scholen betrekken. De uitbreiding van het team van 3 naar 6 mensen maakte dit mogelijk én gezelliger. Voorlopig zal elke maandagochtend niet langer in het teken staan van inchecken en de week doornemen, ik zal jullie missen Margriet, Veerle, Simon, Jasmijn en Dauphine!
  3. 3, 2, 1.. Actie! Om nóg meer jongeren bekend te maken met Jongerenambassadeurs, hadden we in februari 2020 onze eerste videoshoot. De draaidagen waren in Museum Rotterdam, waar jongerenambassadeur Jessica (Museum Boijmans van Beuningen) actief was, op het Maerlant Lyceum en bij ons op kantoor, waar we Mark (Gemeente Zutphen) interviewden. Super tof om het hele proces (film, geluid, licht, script) van dichtbij mee te maken.
  4. Praat toekomst met me: Vorig jaar was onze eerste campagneweek: dé week die volledig in het teken stond van Jongerenambassadeurs. Als afsluiting van de week organiseerden we een Talk (Praat Toekomst Met Me) met inspirerende jongeren aan het woord. Het mooiste aan de avond waren de gesprekken die ontstonden aan de hand van stellingen, waarin we van elkaar hoorden welke jongerenthema’s nou echt belangrijk zijn. Sowieso voor herhaling vatbaar!
  5. Bankhangen: Niet zo lang geleden bedachten we om onze podcast in een nieuw jasje te steken en de productie volledig te laten doen door het Jongerenambassadeurs-team: et voilà! De eerste aflevering over mentale gezondheid kun je al beluisteren en in mijn laatste week namen we de tweede aflevering op over de gemeenteraadsverkiezingen (stay tuned, het jongste Tweede Kamerlid komt aan het woord). Inhoudelijke onderwerpen met elkaar bespreken blijft voor mij één van de meest waardevolle elementen van Jongerenambassadeurs.

 

Aan het Jongerenambassadeurs-team: jullie zorgen altijd voor een fijne en toegankelijke sfeer, zowel onder elkaar als voor de jongeren, houd dat vooral vast! En aan alle jongeren, organisaties en docenten die ik heb mogen ontmoeten in de afgelopen jaren: heel veel dank voor de inspirerende gesprekken en trajecten. Mochten jullie me nog willen spreken of vragen, stuur me gerust een berichtje via LinkedIn en wellicht tot snel!

Als eerste de verhalen lezen vanuit ons team? Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Hou onze Instagram in de gaten en blijf op de hoogte van activiteiten!