Selecteer een pagina

Teamtalk: Margriet blaast haar uitgaansleven weer nieuw leven in!

Achter Jongerenambassadeurs zit een zeskoppig team met jongerencoaches, communicatie- en communitymanagers en een projectleider. In teamtalk vertelt een teamlid over hun maand en geven zo een kijkje achter de schermen en in het leven van de teamleden. Deze maand is communicatie- en communitymanager Margriet aan het woord. Na een drukke maand is Margriet blij om bij te komen en weer op te laden. Dit doet zij door haar uitgaansleven weer nieuw leven in te blazen!

Na drukke weken bij Jongerenambassadeurs en mijn vrijwilligerswerk, kon ik de afgelopen week weer opladen. Thuis met mijn vriendin en kat Lou op de bank, maar ook de deur uit om vrienden te zien. Gisteren kon ik zelfs een poëzie-avond bijwonen in Utrecht. Wat heb ik daar naar uit gekeken, even weer onder de mensen! Niet eerder heb ik zo’n avond bijgewoond. Normaal ga ik vaak naar het theater, een concert of de film. Maar na al dat thuis zitten of in kleine groepen afspreken, was Mensen Zeggen Dingen een mooie, intieme en rustige manier om mijn theater-/uitgaansleven weer nieuw leven in te blazen!

Mensen Zeggen Dingen is een avond waarbij, de naam zegt het al, mensen dingen zeggen met spoken-wordpoëzie of begeleid door muziek. In Utrecht bij het cultuurpodium Ekko vond deze editie plaats. Het was in een kleine intieme zaal met festivalbankjes en statafels waar iedereen vrij rondliep. Onwennig namen we plaats naast andere mensen. Tegelijkertijd was het ook erg gezellig. Ik kende maar één van de mensen die zou optreden waardoor ik weinig verwachtingen had en alles over me heen liet komen. De combinatie van het lage kunst en cultuur gehalte in mijn leven de afgelopen tijd en de mooie mensen met mooie teksten zorgden meer dan eens voor een brok in mijn keel.

Drie artiesten sprongen er voor mij uit en ik zou graag hen ook aan jullie willen voorstellen. Als eerste een duo Kopje Onder dat kwam zingen met een strijkkwartet. Dan denk je aan violen en cello’s, maar deze keer bestond het uit een strijkplank met daarop een synthesizer en mondharmonica. Jona en Nicole maken verhalende Nederlandstalige liedjes over alles en niets. Van netwerkborrels, croissants en drank tot aan de zes moeders van Jona en wereldproblematiek. Luister hun liedjes op Spotify en/of YouTube want het tovert zeker een glimlach op je gezicht. Ik heb in ieder geval veel om hen gelachen;

Ik wil kusjes en bier.
Kusjes
Bier
Kusjes
Bier
Kusjes
Bier
Op mijn hoofd
Mijn neus
Mijn wang
Mijn mond
Een leven lang alleen nog maar kusjes en bier.
– Wat ik Wil

De volgende spreker die ik graag wil uitlichten is Sophia Blyden. Sophia is schrijver, dichter, programmamaker, literair redacteur en neerlandicus. Maar ook feminist, activist en boekenwurm. Haar verhalen zijn persoonlijk en kwetsbaar. Sophia gelooft sterk dat de kracht van kwetsbaarheid mensen verbindt. Daar kan ik mij alleen maar bij aansluiten. Haar verhalen zorgden voor een intiem moment met alle mensen in de zaal. Zo knap hoe artiesten zoals Sophia hun eigen verhaal delen met zoveel mensen.

De zoektocht naar mijn grote liefde, de liefde voor mezelf, bleef lange tijd 

onaangetast
Mijn haar was lang
Mijn haar was steil
Ik verliet mijn poort het liefst met rode lippen
Ik zocht verkering uit die ik zag in bladen, die ik las in verhalen, die ik stiekem wilde zijn, want,
er kan toch niets tippen aan blond, slank, wit en hetero zijn?
– Goede bedoelingen

Tot slot, mochten we nog even dansen. De bankjes en tafels gingen aan de kant en heel even waande ik me in een discotheek. Degene die hiervoor zorgde was Babs. Zij is een rapper, producer en songwriter en schrijft onder andere over gender en seksualiteit. Zo schrijft ze:

Soms zien mensen die kleuren niet
En in zulk zwart/wit, mis ik grijs gebied
Ik bied me aan, ik wil naar buiten toe
Ik ben die hokjes zat en al je labels moe

Oh, ik heb ruimtevrees
Ik vrees al die ruimtes steeds en zo
Houden ze mij bedeesd
Ruimdenkend zijn we nooit geweest
– Ruimtevrees

Uiteraard gaan alle liedjes gepaard met een goede beat waar je lekker op kan dansen. Gelukkig kende ik al een paar nummers, want ik hou van meezingen. Al zingend en dansend sloten we zo een hele fijn, mooie en vooral leuke avond af. Gelukkig staat er voor mij weer veel theater op het programma in oktober want ik snap niet hoe ik zo lang zonder kon!

Gelukkig gaan we de komende tijd ook weer fysieke bijeenkomsten organiseren bij Jongerenambassadeurs. De campagneweek was onze aftrap, nu op naar veel meer mooie meet-ups, trainingen en workshops met jullie! Ben jij er de volgende keer bij?

Als eerste de verhalen lezen vanuit ons team? Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Hou onze Instagram in de gaten en blijf op de hoogte van activiteiten!