Teamtalk: van jongerenambassadeur tot jongerencoach!

Achter Jongerenambassadeurs zit een zeskoppig team met jongerencoaches, communicatie- en communitymanagers en een projectleider. In teamtalk vertelt een teamlid over hun maand en geven zo een kijkje achter de schermen en in het leven van de teamleden. Van jongerenambassadeur naar jongerencoach, Simon heeft in verschillende functies zijn kwaliteiten laten zien. Nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging voor Simon, maar niet voordat hij terugblikt op zijn tijd bij Jongerenambassadeurs. 

Op dinsdag 19 april was het zover: voor de laatste keer deed ik de deur van ons kantoor in Den Haag achter me dicht. Na bijna 2 jaar kwam er een einde aan mijn tijd als jongerencoach bij het project Jongerenambassadeurs. Een tijd waarin ik mezelf, maar met name alle jongerenambassadeurs die ik heb mogen coachen enorm heb zien groeien. Wat een voorrecht!

Die deur van ons kantoor in Den Haag deed ik voor het eerst open in het voorjaar van 2019. Ik stond aan de start van mijn jongerenambassadeurs-traject en kreeg de kans om met het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties mee te denken over de op- en inrichting van het Nederlandse jongerenparlement. In de daaropvolgende maanden genoot ik enorm van de verhalen van en gesprekken met andere jongerenambassadeurs en de fijne begeleiding van Jasmin, Laura, Jasmijn en Marielle gedurende het traject.

Toen het project Jongerenambassadeurs na de proeftuinfase in 2020 een doorstart mocht maken als volwaardig project en er gezocht werd naar nieuwe jongerencoaches wist ik het meteen: ik wil ervoor zorgen dat toekomstige jongerenambassadeurs een nóg rijker traject aangeboden krijgen. Ik kon mijn geluk dan ook niet op toen ik hoorde dat ik vanaf juli 2020 een van de nieuwe jongerencoaches zou worden.

De afgelopen tijd heb ik ook het project Jongerenambassadeurs zien ontwikkelen. Met het team dachten we regelmatig na over hoe we nieuwe scholen en organisaties aan ons project konden binden en wat voor activiteiten we voor jongeren konden organiseren naast het jongerenambassadeurs-traject bij hun droomplek. Een van de mooiste ontwikkelingen is wat mij betreft dat scholen steeds structureel met ons willen samenwerken door het project Jongerenambassadeurs te koppelen aan een bestaand schoolprogramma. Hierdoor kunnen tientallen jongeren al op de middelbare school in de praktijk ontdekken wat ze leuk vinden en impact maken in de maatschappij.

Vanaf 1 mei doe ik de deur open bij de Gemeente Enschede waar ik ga werken als beleidsmedewerker laaggeletterdheid en arbeidsmarkt. Ook daar zal ik mijn best doen om de kansen van mensen te vergroten en hun vervolgstappen in het leven te vergemakkelijken. Ik blijf jullie en het project Jongerenambassadeurs natuurlijk op de voet volgen. Heb je vragen of wil je gewoon in contact blijven? Stuur me gerust een berichtje op LinkedIn of voeg me toe als je dat nog niet hebt gedaan.

Hopelijk tot snel!

Benieuwd hoe Simon zijn laatste dag er aan toe ging? Hier krijg je een kijkje achter de schermen. Om als eerste de verhalen vanuit ons team te lezen, meld je je aan voor onze nieuwsbrief. Hou onze Instagram in de gaten en blijf op de hoogte van activiteiten!