Update: Jongerenambassadeur Reda bij de PA-Academie

10 dec 2018
Op 3 december begon Reda als jongerenambassadeur bij de PA-Academie in Den Haag. Hij gaat adviseren hoe de PA-Academie jongeren kan helpen om hun (politieke) dromen te bereiken. Hij wil de toekomstige programmering aantrekkelijker te maken voor jongeren, maar ziet ook een andere klus: “Ik zie het ook als mijn taak om andere jongeren enthousiast te maken om jongerenambassadeur te worden. Ik kan het iedereen aanraden, al is het pas mijn tweede week.”

De PA-academie is het kennis- en netwerkplatform voor public affairs, lobby en belangenbehartiging. Het platform geeft trainingen, workshops, themabijeenkomsten en organiseert ook andere activiteiten zoals het nationale Verkiezingsontbijt. De vraag die aan Reda is voorgelegd is hoe jongeren meer betrokken kunnen worden bij het vak. En wat jongeren zelf nodig hebben om ook als belangenbehartiger aan de slag te gaan.  “ Steeds meer organisaties betrekken jongeren bij hun belangenbehartiging. Maar dat vraagt wel om goede begeleiding en een mooi aanbod aan trainingen en bijeenkomsten. We hopen dat Reda ons wil helpen dat aanbod te realiseren. En vooral waar we moeten zijn. Op universiteiten? Op de middelbare school? We staan voor alles open.” zegt Marielle van Oort, oprichter van de PA-Academie.

Bekijk hier een kort fragment van Reda op zijn eerste dag! Hou onze website en social media in de gaten voor meer updates over Reda’s jongerenambassadeurschap.