Vijf jongerenambassadeurs van start bij dierenasiel ’t Julialaantje!

Afgelopen donderdag reisden vijf meiden af naar dierenasiel ’t Julialaantje in Rijswijk voor hun eerste kennismaking met het asiel. Deze groep jongerenambassadeurs gaan met het asiel meedenken hoe alle dieren zo goed mogelijk in het zonnetje kunnen worden gezet. In de ontvangstruimte was het gelijk raak: hondje Jarvis viel goed in de smaak bij Robine, Julia, Bahar, Oumaima en Başak! De aanzienlijk grotere hond die toekeek vanuit de gang werd iets voorzichtiger begroet, maar bleek ook een lieve reus.

Brainstormsessie
Na een dikke knuffel van Jarvis was het dan tijd voor serieuzere zaken. ’t Julialaantje is namelijk benieuwd welke ideeën de jongerenambassadeurs hebben om het jongere publiek aan te spreken. Er is al een website, een krantje en zelfs een Facebook, maar hoe brengen ze het asiel bij jongeren onder de aandacht? De jongerenambassadeurs hebben gelijk al één advies: jongeren zitten tegenwoordig vooral op Instagram. En daar weten deze meiden wel raad mee!

 

Kennismaking met de dieren
Met de eerste tip op zak verloopt de brainstormsessie verder soepel. Dan is het tijd om eens een kijkje te gaan nemen in het asiel. Door een recente renovatie zitten alle dieren er extra goed bij: de katten hebben allemaal een eigen kamertje en zitten ver weg van de honden. Want het geblaf dat uit het hondenverblijf komt is niet mis! Zeker niet door twee rakkers die buiten aan het spelen zijn. En de kers op de taart: we mogen binnenkijken bij een mamapoes met maar liefst zes kittens!

 

Stay tuned!
Het team van jongerenambassadeurs gaat de komende weken aan de slag met een plan van aanpak voor de dieren. Dus hou onze website in de gaten, want binnenkort volg je dierenasiel ’t Julialaantje ook op Instagram!