Een vliegende start voor de jongerenambassadeurs bij het ministerie van VWS!

Aan de start van het nieuwe schooljaar liet een groep enthousiaste jongeren er geen gras over groeien: zij gingen gelijk aan de slag als jongerenambassadeur. Afgelopen vrijdag vond de eerste bijeenkomst plaats van de jongerenambassadeurs die het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport adviseren over vaccinaties!

Het ministerie heeft de campagne deelditnietmetjevrienden.nl gelanceerd om ervoor te zorgen dat er een grote opkomst is bij de vaccinatie tegen meningokokken. Sinds vorig jaar kunnen alle meiden en jongens tussen de 14 en 18 jaar een vaccinatie tegen de meningokokken krijgen. Nu wil het ministerie graag weten wat jongeren van de campagne deelditnietmetjevrienden.nl vinden! En dat niet alleen: het ministerie is ook benieuwd welke ideeën de jongerenambassadeurs hebben om jongeren te bereiken voor het HPV-vaccin. Daarom buigt een groep jongerenambassadeurs zich de komende maanden over vaccinaties, campagnes en alles wat daarbij hoort.

Een diverse groep kwam op vrijdagmiddag bij elkaar. Waar de één later graag geneeskunde wil studeren, is de ander juist geïnteresseerd in alles wat met politiek te maken heeft. Na een korte kennismaking én een introductie door de coördinerend beleidsmedewerker infectieziekten van het ministerie gaat de groep aan de slag met de brainstorm. Wat weten jongeren over vaccinaties? Wat spreekt hen aan in een campagne? Hoe zijn jongeren het beste te bereiken? Het antwoord op deze en nog veel meer vragen leiden uiteindelijk tot een advies dat gepresenteerd wordt aan het ministerie.

Lijkt het jou ook leuk om advies te geven over iets wat jíj belangrijk vindt? Er zijn nog veel meer droomplekken beschikbaar! Bekijk ze snel op onze site, of stuur ons een appje met wat jij leuk vindt en we denken graag met je mee!