Gastblog: Humanity House: De reis van een vluchteling dichtbij

Wat kom er op je af als je leven ineens drastisch wordt omgegooid, omdat je moet vluchten uit je thuisland? Humanity House houdt zich bezig met de verhalen van vluchtelingen. Als jongerenambassadeurs hebben Sonya en Sharissha rondgelopen, meegedacht en meegeschreven bij deze droomplek. In deze gastblog lees je over hun ervaringen.

Humanity House heeft op verschillende vlakken onze ogen geopend. Ten eerste, het is niet altijd vanzelfsprekend om in een land te wonen waar rust en vrede de standaard is. Ten tweede, het is ook niet altijd vanzelfsprekend om in een land te wonen met de zekerheid dat je er altijd welkom bent. Wij zijn Sonya Rashid en Sharissha Indraj en wij zijn jongerenambassadeurs geweest van het Humanity House.

Wat ons het meest bij is gebleven is de eerste keer dat we de ervaringsreis hebben gedaan. Je ervaart hoe het is om te moeten vluchten uit je eigen stad en de horror die het met zich meedraagt. Daarnaast heb ik, Sharissha, een dagje meegelopen met vluchtelingen die naar Nederland zijn gekomen. Ze vertelden toen over welke speciale plekken in Den Haag hen deed denken aan hun eigen land of stad. Het is lastig om je voor te stellen dat je alles van scratch zou moeten opbouwen in een ander land, zonder dat je weet wat de toekomst voor je op de planning heeft staan.

Natuurlijk hebben we ook verschillende competenties en vaardigheden meegenomen uit onze ervaringen. Zo hebben we het sociale media-account overgenomen van het Humanity House om de nieuwe tentoonstelling te promoten. We hebben ook een evaluatie gehad over het Instagram account van Humanity House, om hun profiel aantrekkelijker te maken voor jongeren. Als jongerenambassadeurs hebben we meegedacht over het educatieprogramma en wat wij dachten dat jongeren interessant zouden vinden. Daardoor hebben we veel geleerd over ons jongeren als doelgroep.

Al met al, het was een leerzame en interessante ervaring dat we nog vele jaren met ons mee zullen dragen. We hebben het ontzettend naar ons zin gehad!

Sonya Rashid en Sharissha Indraj

Ben jij geïnspireerd door het verhaal van Sonya en Sharissha? Word ook jongerenambassadeur bij een organisatie die bij jou past! We denken graag met je mee, stuur ons gewoon even een appje!