Waar ziet Esmée zichzelf na haar traject?

Esmée (16 jaar) is bezig met haar jongerenambassadeurstraject bij bibliotheek Eindhoven. Ze is een leerling van het OBC Bemmel en doet haar profielwerkstuk in combinatie met Jongerenambassadeurs.

We spraken haar, omdat de meeste leerlingen uit haar school in een groepje werken, maar Esmée werkt in haar eentje. Zij vindt lezen erg leuk, alleen delen weinig jongeren dezelfde interesse. Daar wil ze een verandering in brengen. Het is een behoorlijke klus, maar ze houdt wel van een uitdaging. Daarnaast hoopt Esmée een hoop te leren: “Ik hoop dat ik beter kan leren hoe ik een bedrijf kan helpen, maar dat ik vooral goed leer te onderzoeken.”

Tijdens de starttraining gaf ze aan te willen leren om minder te ‘overdenken’: “Ik denk bij alles teveel na, niet alleen dingen van school. Op een gegeven moment loop ik mezelf hiermee in de weg. Voor mij is het belangrijk om niet meer zoveel door te denken.” Hoe ze hieraan gaat werken, weet ze nog niet, maar haar jongerencoach Yens zal haar hiermee helpen. Als er iemand is die weet hoe je niet moet overdenken, dan is hij dat wel.

Alleen hoe ziet Esmée zichzelf eigenlijk wanneer haar traject is afgelopen? “Na dit traject zit ik zelf nog op de middelbare school dus op dat gebied verandert er niet veel. Ik hoop dat ik mijn onderzoeksskills meer heb ontwikkeld en daar nog eens een bedrijf mee kan helpen.”