Selecteer een pagina

Week van de Jongerenstem re-cap: wat je hebt gemist!

De tweede week van september was het eindelijk zo ver: De Week van de Jongerenstem. Jongeren vanuit heel Nederland kwamen online en offline bij elkaar om elkaar te ontmoeten en inspireren. Van een Meet-Up tot aan een workshop Public Speaking en als afsluiter: de Jongerenambassadeurs-Talk! In dit artikel geven we je een re-cap van de tofste momenten van de week.

Bij Jongerenambassadeurs is het iedere week De Week van de Jongerenstem. Al sinds de Jongerenambassadeurs-pilot in 2018 zetten wij ons dagelijks in om de stem van jongeren te representeren bij de overheid en uiteenlopende organisaties. De woorden ‘match’ en ‘droomplek’ zijn niet weg te denken uit de Jongerenambassadeurs-vocabulaire. Om de community die we de afgelopen jaren hebben opgebouwd te vieren, riepen wij deze week tot leven en konden we ein-de-lijk bijeenkomen. Met als thema: Jouw Visie, Onze toekomst!

Meet-Up
De Kick-Off van de campagneweek begon op maandag met een fysieke Meet-Up bij de thuisbasis van Jongerenambassadeurs in Den Haag. Het afgelopen jaar organiseerden we meerdere online Meet-Up. Onderdeel hiervan waren kennismakingsoefeningen en presentaties van jongeren met een bijzonder verhaal of een eigen project. Gezellige en rijke avonden – maar na zo’n lange tijd is fysiek bijeenkomen toch wel een stuk rijker én gezelliger! In een intieme groep leerden we elkaar beter kennen, deden we een persoonlijkheidstest met tips van jongerencoach Dauphine en eindigden de avond met spelletjes.

Workshops
Tijdens de week boden we twee workshops aan: ‘Op zoek naar jouw stem!’ en ‘Public Speaking’. Bij de eerste workshop gaven de deelnemers aan dat het een goede oefening was om eens even écht stil te staan bij wat je wilt – in plaats van door de dagen heen racen van school naar bijbaan, sport naar vrijwilligerswerk en wat niet.Bij Public Speaking ging het vooral om communicatie: hoe presenteer jij jezelf? En wat kun je allemaal inzetten naast enkel spreken? Beide workshops zijn voor herhaling vatbaar. Het enige wat jij hoeft te doen, is onze kanalen in de gaten houden!

Talk: Praat toekomst met me
En dan: de afsluiter van de week, de allereerste Jongerenambassadeurs-Talk. In de werfkelder van De Kargadoor aan de Utrechtse grachten kwamen we bijeen in een sfeervolle ruimte. In een panel met voormalig VN-jongerenvertegenwoordiger en ondernemer Jahkini Bisselink (21) en lhbti+-activist Zeger Teunissen (16) spraken we over hoe zij zich inzetten, wat daarbij komt kijken en wat hun visie is voor de toekomst. Jahkini over impact maken: ‘De VN is iets groots, maar vergeet niet dat je ook lokaal kunt beginnen, kijk wat er nodig is in je eigen omgeving’. Zeger is daar een goed voorbeeld van: hij maakt impact vanuit zijn woonplaats Zierikzee, in Zeeland, waar hij zich inzet voor lhbti+-jongeren. Zijn boodschap: ‘Blijf vooral dichtbij jezelf’. Naast de panelleden kwam ook het publiek aan het woord. We sprakenover het onderwijs in Nederland, de stemgerechtigde leeftijd en de grootste maatschappelijke uitdagingen voor jongeren. Heb jij de talk gemist, maar zou je ‘m willen terugkijken? Check onze IG-tv!

Al met al: het was een geslaagde eerste campagneweek voor Jongerenambassadeurs. Wij genieten nog even na terwijl we fantaseren over volgend jaar…

Blijf op de hoogte van onze activiteiten door ons te volgen op Instagram! Zit jij zelf vol met goede ideeën? Meld je aan als jongerenambassadeur!