Meld je aan voor de Week van de Jongerenstem!

Misschien heb je in de afgelopen tijd al enkele geheimzinnige stories op onze Instagram voorbij zien komen. In deze stories kondigden we aan dat we achter de schermen druk bezig waren met iets heel erg leuks. Eindelijk mogen we het verklappen: van maandag 13 tot en met vrijdag 17 september organiseren wij de Week van de Jongerenstem!

Bij Jongerenambassadeurs staat jongerenparticipatie centraal. Het team van Jongerenambassadeurs is daarom al maanden bezig om in dat kader een week vol leerzame, inspirerende en gezellige activiteiten voor jullie te organiseren. Deze week is voor alle jongeren van 14 tot en met 27 jaar; of je nu jongerenambassadeur bent, je al een ambassadeurschap hebt gedaan of kennis wilt komen maken, iedereen is welkom! Hieronder lees je meer over alle activiteiten van de week. Gelijk al enthousiast? Meld je hier aan!

De Week van de Jongerenstem opent met onze allereerste fysieke Meet-Up organiseren! Deze zal plaatsvinden op ons kantoor in Den Haag. Tijdens deze meet-up kan je in contact komen met andere jongeren, je ervaringen delen en je laten inspireren. Dit is dé kans om je netwerk uit te breiden, maar bovenal op een gezellige avond! Gezien de huidige coronamaatregelen zijn er voor de fysieke activiteiten beperkt plekken.

Tools voor de toekomst!
Tijdens de Week van de Jongerenstem krijg je tools waarmee jij je op zowel persoonlijk als professioneel vlak kunt ontwikkelen. Weet jij nog niet wat je later wilt worden? Wil jij erachter komen wat jouw spark is, waar jouw passie ligt en hoe jouw kwaliteiten het beste tot uiting komen? In de workshop ‘op zoek naar jouw stem!’ ga jij op zoek naar de antwoorden op deze vragen. In deze workshop maken we jongerenparticipatie persoonlijk: wat is joúw drijfveer en hoe werkt dit in de praktijk? De zoektocht naar jouw stem, wordt jouw visie voor de toekomst! Ook kun je je aanmelden voor de workshop public speaking’ waarin je alles leert over spreken voor een groep: hoe gebruik je je stem, lichaam, de ruimte etc.? Vind je het spannend om in het openbaar te spreken? In deze workshop geven we je tips om die angst te overwinnen zodat jouw zelfvertrouwen groeit!

Praat toekomst met me!
Op vrijdagavond 17 september sluiten we de week af met een inspirerende talk in de Kargadoor in Utrecht. Luister jij liever naar inspirerende sprekers voordat je er zelf één wordt? Kom dan naar onze Talk: praat toekomst met me in het maatschappelijk en cultureel centrum De Kargadoor in Utrecht, waar verschillende jongeren met elkaar in gesprek gaan. Tijdens de talk vertellen zij hoe ze hun ambities waar hebben gemaakt en vorm geven aan hun eigen toekomst. Denk bijvoorbeeld aan een voormalig VN-jongerenvertegenwoordiger en een spoken word artiest. Ook krijg je de ruimte om na afloop je eigen vragen te stellen aan onze sprekers en met elkaar in gesprek te gaan. Plus: er vindt een korte performance plaats!

Dus, waar wacht je nog op? Ontmoet, leer en inspireer tijdens de Week van de Jongerenstem! Meld je hier aan. Houd ook onze Instagram goed in de gaten voor alle updates. Ook zal er een leuke challenge worden aangekondigd en word je echt onderdeel van de Jongerenambassadeurs-community. Dit wil je niet missen!