Selecteer een pagina

Zutphense jongeren: laat je horen!

door | jul 13, 2020 | Nieuws

Mark zet zich als jongerenambassadeur in voor zijn gemeente. Vorig jaar maakte hij een start om een jongerenraad op te zetten in Zutphen. Inmiddels liggen de plannen er. Nu nog een team van enthousiaste jongeren die de boodschap van Mark ook gaan uitdragen.

Afgelopen week verscheen jongerenambassadeur Mark Purperhart (24) in de lokale krant ‘Contact Zutphen’. Hij vertelt hier waarom een jongerenraad in zijn stad goed van pas zou komen. ‘De politiek neemt beslissingen die ook jongeren aangaan. Maar wat vinden zij er zelf van? Zaken die in overleg met onder andere politiek en ambtenarij aan bod komen zijn bijvoorbeeld betaalbare huisvesting, onderwijs en uitgaansmogelijkheden. Daarnaast kan de jongerenraad allerlei activiteiten organiseren, zoals sporttoernooien, congressen en debatwedstrijden. Zo doen leden ervaringen op die hen later goed van pas kunnen komen.’ Met andere woorden: jongeren denken mee over thema’s die niet geheel onbelangrijk zijn voor hun leven nu én in de komende jaren.

Op dit moment kent de stad nog geen officiële jongerenraad. Als het aan Mark ligt, blijft het niet alleen bij Zutphen, maar zouden de meeste steden in Gelderland in de nabije toekomst ook een jongerenraad kunnen verwachten. In het interview doet Mark een oproep naar jongeren die het Jongerenambassadeurschap ook wel zien zitten: ‘Wie weet zit er in de Jongerenraad wel iemand die mij uiteindelijk kan opvolgen als Jongerenambassadeur!’

Benieuwd naar het volledige artikel? Dat lees je hier.