Be the change: Advies voor en door jongeren bij het European Solidarity Corps

Vorige week ging een panel van jongerenambassadeurs van start bij het European Solidarity Corps. De komende weken bedenken zij een plan om jongeren tussen de 18 en 30 jaar met een tof project-idee kennis te laten maken met de kansen die dit initiatief biedt. We geven je een kijkje in het ambassadeurschap van deze groep gemotiveerde change makers!

Op de foto zie je jongerenambassadeurs Valérie, Samira, Lily, Naomi, jongerencoach Jasmin en Irja van European Solidarity Corps

Stel je voor: je hebt een idee voor een project, je hebt er vertrouwen in dat je het kunt opzetten én het levert een positieve bijdrage aan de samenleving. Maar: je hebt de financiering er niet voor. Tegelijkertijd ben je óf aan het studeren óf je hebt simpelweg geen geldboom in je achtertuin. Hoe zorg je ervoor dat jouw project toch kan starten? Het European Solidarity Corps biedt een oplossing, namelijk subsidies voor Solidariteitsprojecten opgezet door jongeren (18-30 jaar). Gek genoeg ontbreekt er nog één ding: aanmeldingen. Een groep van enthousiaste jongerenambassadeurs gaat daar advies over geven: Hoe kan het European Solidarity Corps jongeren bereiken?

Inmiddels is iedereen gewend naar de struggles van Zoom-meetings, zoals haperende wifi en het ijs breken. Voor onze jongerenambassadeurs, zoals bleek bij de jongeren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties wordt online kennismaken, brainstormen en advies geven steeds normaler. Na een voorstelronde, legde Irja van European Solidarity Corps alles uit over de opdracht waar de jongeren mee van start gaan. Een slogan (Be the change!), animatievideo’s en campagneposters om jongeren kennis te laten maken met de mogelijkheden van de subsidieprogramma’s, zijn er al. Maar spreken die de jongeren ook daadwerkelijk aan?

Volgens Valérie, Samira, Lily en Naomi, de jongerenambassadeurs die aanwezig waren bij de sessie, valt er nog veel te winnen. Beeldmateriaal schieten van voorgaande succesvolle projecten en een flitsende Instagram – van het gebruik van stories tot aan IGTV; het zijn pas de eerste ideeën van de jongeren. De eerste bijeenkomst zorgde hiermee voor een sterke basis voor een veelbelovend Jongerenambassadeurs-advies!

Ben jij benieuwd naar de stappen die deze jongeren gaan zetten? Blijf op de hoogte door ons te volgen op Instagram! Zit jij zelf vol met goede ideeën? Meld je aan als jongerenambassadeur!