Jongerenambassadeurs wenst je fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!

Wat hebben we toch een bizar jaar achter de rug. De wereld ziet er totaal anders uit dan een jaar geleden. Wie had kunnen bedenken dat de anderhalve-meter-samenleving, mondkapjes en Zoom een groot onderdeel van ons leven zou zijn in 2020. Ook bij Jongerenambassadeurs veranderde er veel. Projecten werden uitgesteld en thuiswerken werd de norm. Maar gelukkig konden er ook veel dingen wél doorgaan en zagen we dit jaar hoe goed we ons ook kunnen aanpassen aan situaties. Met creatieve ideeën creëerden we verschillende mogelijkheden om jongeren alsnog hun stem te laten horen. Veel trajecten gingen online door, net als de starttrainingen en gastlessen.

Het afgelopen jaar bracht ook positieve kanten met zich mee voor Jongerenambassadeurs. Zo was maart 2020 voor ons ook de maand waarin onze nieuwe promovideo in première ging. In deze video vertellen verschillende jongerenambassadeurs over hun ervaringen. Hierdoor kunnen we aan heel Nederland laten zien wat Jongerenambassadeurs inhoudt en hoe de jongerenambassadeurs een verschil maken. In mei kregen we geweldig nieuws: ons project is voor de komende twee jaar erkend als officieel MDT-project. Dat betekent dat Jongerenambassadeurs is gaan uitbreiden. Zo hebben we naast een communicatie- en communitymanager ook maar liefst twee nieuwe jongerencoaches in ons team mogen verwelkomen. Hierdoor kunnen we nog meer jongerenambassadeurs ondersteunen en nieuwe, toffe matches mogelijk maken.

Het ondersteunen van de jongerenambassadeurs is goed gelukt. Sinds mei dit jaar hebben we al meer dan 100 jongeren met succes gematcht aan een droomplek! Allemaal gingen ze aan de slag bij verschillende organisaties, bedrijven en (overheids)instanties. Zo gaf een panel van jongerenambassadeurs advies over digitale identiteit aan het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties. Daarnaast combineert een tiental jongerenambassadeurs hun profielwerkstuk met een jongerenambassadeurs-traject bij het Amalia Kinderziekenhuis, Bureau Halt en No Waste Decoration. Ook laten jongerenambassadeurs hun stem horen in de lokale politiek, van politieke partijen tot het oprichten van een jongerenadviesraad in de gemeente Zutphen. Als afsluiter van het jaar gaf een jongerenpanel advies  aan KBO-PCOB om de feestdagen aangenamer te maken voor ouderen die alleen zijn in deze tijd. Voor elke jongerenambassadeur een droomplek die past bij hun eigen interesses en ambities.

De moeilijkheden van het jaar 2020 zullen in 2021 nog wel aanwezig zijn, maar gelukkig zijn er ook steeds meer dingen mogelijk. Als het niet fysiek kan, dan online. Ook bij Jongerenambassadeurs gaan we het nieuwe jaar fris tegemoet en hopen we op veel plekken de stem van jongeren te laten horen. We wensen jullie allemaal fijne feestdagen en alvast een gelukkig nieuwjaar.

 

 

Vanaf maandag 4 januari zijn we weer bereikbaar! Wil je aan de slag als jongerenambassadeur, meld je dan hier aan!