Selecteer een pagina

Jongerenambassadeurs maken impact met ‘inspirerend en innovatief’ advies over vaccinaties!

Nederland, Den Haag, 15-11-2019
In Den Haag zijn Jongerenambassadeurs op bezoek bij het Ministerie van VWS, bij staatssecretaris Paul Blokhuis om te praten over vaccinaties

Het advies van de jongerenambassadeurs bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) wordt gebruikt bij het ontwikkelen van nieuwe vaccinatiecampagnes voor jongeren. Dat stelt staatssecretaris Blokhuis van VWS in een brief over vaccinaties. De staatssecretaris noemt het advies van de jongeren ‘inspirerend en innovatief’ en is enthousiast over hun ideeën!

In september 2019 ging een groep van zeven jongerenambassadeurs aan de slag met een advies over vaccinaties. Want daar is veel over te doen: er bestaan vragen over hoe een vaccin nou precies werkt, wat de bijwerkingen zijn en of het wel voor iedereen nodig is om te vaccineren. Daarom wilde het ministerie wel eens van jongerenambassadeurs horen hoe jongeren nou écht denken over vaccinaties. De groep mocht daarbij ook nadenken over een goede manier om de boodschap over te brengen, zodat meer jongeren zich laten vaccineren.

Dat de staatssecretaris blij was met het advies bleek al tijdens de presentatie op het ministerie afgelopen november. Blokhuis nam uitgebreid de tijd om in gesprek te gaan met de jongerenambassadeurs en te kijken hoe het ministerie aan de slag kan gaan met de adviezen. Nu zijn de ‘aansprekende ideeën’ van de jongerenambassadeurs ook gedeeld met het RIVM, de organisatie die nieuwe vaccinatiecampagnes voor jongeren gaat ontwikkelen.

De reactie van de staatssecretaris laat zien dat de stem van jongeren echt impact kan maken in de maatschappij! Voor wie het hele advies eens wil bekijken, het is hier te vinden. En wie weet worden binnenkort alle jongeren in Nederland opgeroepen om zich te laten vaccineren door de slogan ‘100% vaccinatie, 0% complicatie!’ of #ikvaccineer!