Jongeren & vaccinaties: Jongerenambassadeurs presenteren advies aan staatssecretaris Blokhuis!

Jongerenambassadeurs op bezoek bij het Ministerie van VWS, bij staatssecretaris Paul Blokhuis om te praten over vaccinaties

Waarom laten jongeren zich wel, of juist niet vaccineren? Hangt dit af van hun ouders, vrienden, school, of luisteren ze eerder naar hun favoriete YouTuber? Wat vinden jongeren belangrijk in een campagne over vaccinaties? Deze vragen en meer hebben zeven jongerenambassadeurs beantwoord in hun advies ‘Jongeren en vaccinaties’. Vanmorgen hebben zij hun bevindingen gepresenteerd aan de staatssecretaris van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Paul Blokhuis.

Drie maanden lang zijn de jongerenambassadeurs met elkaar aan de slag gegaan. Tijdens brainstormsessies kwamen de wildste ideeën naar boven en thuis werd er gewerkt aan moodboards en instagramposts. Daarna volgde nog een uitdaging: hoe presenteer je zo’n advies nou op een goede manier zodat het ministerie er ook echt iets aan heeft? Gelukkig kwam de eerste bijeenkomst iemand van met ministerie langs om te vertellen welke problemen er spelen rondom vaccinaties. Met deze input zijn de jongerenambassadeurs aan de slag gegaan!

Op 15 november hebben de jongerenambassadeurs het advies gepresenteerd op het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Staatssecretaris Paul Blokhuis, die niet alleen over vaccinaties gaat maar ook over de maatschappelijke diensttijd, was aanwezig om het rapport in ontvangst te nemen en met de jongerenambassadeurs te praten over hun ervaringen. De staatssecretaris nam ruim de tijd om met de jongeren te spreken over wat ze van hun maatschappelijke diensttijd bij Jongerenambassadeurs vinden en vragen te stellen over hun advies. Jongerenambassadeur Annabelle kan het programma aanraden: “Als het jou leuk lijkt om als jongere input te hebben met jóuw ideeën, dan is Jongerenambassadeurs een goed programma voor jou!”

Het ministerie is blij met het advies en gaat het gebruiken als input voor verdere campagnes onder jongeren. “Het helpt enorm om van jongeren te horen hoe zíj hierover denken, dat kunnen wij moeilijk voor hen invullen”, aldus de medewerkers van het ministerie. Daarom houden ze graag contact met de jongerenambassadeurs als ze opnieuw een vraagstuk voor hen hebben! Ben je benieuwd naar het advies? Het Rapport jongeren & vaccinaties kun je hier vinden!

 

Jongerenambassadeurs maken kennis met staatssecretaris Blokhuis.