Jongerenambassadeurs nieuwsbrief

Het project jongerenambassadeurs is gestart! De eerste jongerenambassadeurs gaan aan de slag en er komen steeds meer aanmeldingen van organisaties en jongeren. In deze nieuwsbrief vertellen we je meer over het project, zetten we de spotlight op een aantal vacatures en matches, en nemen we in onze eerste podcast een kijkje achter de schermen van een starttraining voor onze enthousiaste jongerenambassadeurs.

Match: Jongerenambassadeur Reda aan de slag!

De PA-academie is het kennis- en netwerkplatform voor public affairs, lobby en belangenbehartiging. Het platform geeft trainingen, workshops, themabijeenkomsten en organiseert andere activiteiten. Tevens is de PA-academie samen met FNO de initiatiefnemer van het project Jongerenambassadeurs. Beide organisaties ontwikkelden al eerder een leergang voor jonge belangenbehartigers tussen de 18 en 25 jaar.

Er leefde bij de PA-academie al enige tijd de vraag hoe jongeren kunnen worden betrokken bij het vak, maar vooral ook wat jongeren zelf nodig hebben om hun belangen of die van de sportvereniging, goed doel of andere organisatie te behartigen. Aron Woonink, programmacoördinator van de PA-academie, vertelt dat de PA-Academie graag innoveert en nieuwe doelgroepen betrekt.

“Het is van belang om niet alleen te reageren op de actualiteit, maar ook op de lange termijn een duurzaam aanbod te bieden. Ook voor jongeren.” Aron ziet de PA-academie als het platform voor iedereen en dus ook voor jongeren. Hij is dan ook blij met de komst van jongerenambassadeur Reda! “Reda is deze week voor de tweede keer op kantoor geweest. We merken dat we erg veel hebben aan zijn unieke visie op het gebied van jongerenparticipatie en het creëren van een jongerenvriendelijker aanbod. We kunnen met zijn adviezen écht gaan bouwen.”.

Klik hier voor meer informatie over de PA-academie of bekijk hier het enthousiaste interview met Reda op zijn eerste dag.


Podcast: Jongerenambassadeurs – De Starttraining!

Ben je benieuwd hoe het is om jongerenambassadeur te zijn? Met trots presenteren we de jongerenambassadeurs-podcast waarmee we iedereen op de hoogte houden. Luister mee en beleef hoe de eerste 7 jongerenambassadeurs hun introductietraining ervoeren. Ze vertellen je meer over hun motivatie, hun verwachtingen en hun drijfveren. Luister hier onze podcast op Spotify of SoundCloud.
Ken jij of ben jij een toekomstig Jongerenambassadeur die nodig eens met ons in contact moet komen? We zijn bereikbaar via WhatsApp 06 1853 0825, via de mail, via FacebookTwitter en Instagram.

Matches in het hele land!

Matches in de spotlight: Jongerenambassadeurs aan de slag in West-Friesland en Venlo

In alle uithoeken van het land beginnen jongerenambassadeurs aan hun opdrachten! In West-Friesland gaat Karin aan de slag bij de West-Friese bibliotheken. Karin is zelf erg fan van de bibliotheek en gaat kijken hoe zij de bibliotheek toegankelijk kan maken voor iedereen, ook mensen met een beperking. Hoe maak je de bibliotheek the place to be?

Binnenkort op onze site een update van Karin’s voortgang.


Op 7 december ging voetbalfan Dave van start bij de VVV-Venlo. Dave staat voor de uitdaging om jongeren te betrekken bij alle maatschappelijke events van zijn club. Dave’s geelzwarte hart (de kleuren van Venlo voor de niet-voetbalfans) staat helemaal achter zijn opdracht en we zijn benieuwd naar de mooie activiteiten waar Dave andere jongeren aan zal verbinden.

Een greep uit onze vacatures

Bij KWF Kankerbestrijding in Amsterdam zijn er niet één maar twee interessante en uitdagende vacatures, met in totaal tien plekken! Een team van vijf jongeren gaat meedenken over een campagne om het insmeren weer hip te maken bij jongeren. De zon is heerlijk maar ook gevaarlijk. En toch is insmeren om jezelf te beschermen niet vanzelfsprekend. Hoe brengen we hier verandering in?

Een ander team van vijf gaat zich buigen over de zorgwekkende afname van het aantal meisjes dat zich laat beschermen tegen baarmoederhalskanker via een vaccinatie. Hoe krijgt KWF jongeren zo ver dat ze zich weer laten prikken? Hoe krijgen we vooroordelen over dit vaccin uit de wereld?

Ben jij of ken jij dé perfecte jongerenadviseur voor één van deze functies? Meld je nu aan! Je kunt ons natuurlijk ook appen op 06 1853 0825 of mailen.

Bij Stichting Eemvallei ligt een geweldige uitdaging. Ben jij die betrokken jongere die een kinderraad helpt opzetten? Dan zoekt de stichting jou! Door gesprekken met directeuren, leraren en basisschoolleerlingen adviseer jij hoe de stichting in het schooljaar 2019-2020 de kinderen een stem kan geven.

Klik hier voor meer informatie. Als je enthousiast bent geworden, kun je ons ook even direct appen op 06 1853 0825.

Kijk voor alle vacatures op onze website.

Jongerenambassadeurs in jouw bedrijf

Leeft er binnen jouw organisatie een vraag waar jongeren over mee kunnen denken? Is er in jouw sector een gebrek aan jonge werknemers, wil je jongeren meer bij activiteiten betrekken of wil je weten hoe je je communicatie voor jongeren aantrekkelijk maakt? Een jongerenambassadeur in jouw bedrijf kan de oplossing bieden.

Projectleider Jasmijn vertelt je graag over alle mogelijkheden voor jouw organisatie. Kijk voor meer informatie over jongerenambassadeurs in jouw bedrijf op onze website of stuur ons een mail.
Je kunt ons ook bellen of appen op 06 1853 0825.