Plant a friend

Het gevoel van eenzaamheid is er binnen allerlei mensen in onze samenleving. Stichting Plant a friend is er speciaal op gericht om jongeren tussen de 16 en 28 jaar met elkaar in contact te brengen. Jongeren met eenzame gevoelens kunnen zich aanmelden. Zij krijgen dan een gratis plantje thuisgestuurd en komen in een appgroep terecht. In de appgroep kunnen de jongeren verder praten over het plantje of andere onderwerpen. Zo hoopt Plant a Friend eenzaamheid onder jongeren tegen te gaan.

De vrijwilligers van Plant a friend proberen dat zo laagdrempelig mogelijk te houden: het gesprek met andere jongeren wordt online opgestart via een whatsappgroep met 4 anderen, onder vrijwillige maar professionele begeleiding wordt het gesprek opgestart en worden er vragen gesteld die met jou of je plantje te maken hebben. Er zijn al veel jongeren met elkaar in contact gebracht die er een hobby aan over hebben gehouden, echte ‘plantaholics’. Want planten lenen zich er heel goed voor om een naam te geven, maar ook: te vermeerderen, te delen, te verzorgen en tips uit te wisselen. Maar nog veel belangrijker: deze jongeren hebben vriendschappen overgehouden aan Plant a friend.

Naar wie zijn wij opzoek?

Plant a friend is op zoek naar proactieve jongeren die leuke ideeën hebben om onze doelgroep te bereiken. Plant a friend is nu nog regionaal, maar we zoeken ook naar wegen om Plant a friend in nog veel meer gemeentes op te starten. Je krijgt bij ons alle ruimte om je creativiteit te vrije loop te geven. Wij geloven dat goede ideeën klein starten en groots uit kunnen groeien, net als bij planten en bloemen!

Word jongerenambassadeurs bij Plant a friend!

  • Je kunt bijdragen aan een belangrijk maatschappelijk doel: het verminderen van eenzame gevoelens van jongeren
  • Je krijgt ruimte om eigen ideeën en initiatieven in te brengen en uit te voeren
  • Krijg een kijkje in de keuken van een stichting;
  • Je hebt de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen
  • Je komt terecht in een team met andere gelijkgestemde en enthousiaste vrijwilligers

Join our team!

Spreekt dit jou aan en wil jij deel maken van een te gekke initiatief? Meld je dan aan als jongerenambassadeur via de knop hiernaast of stuur een bericht naar 06-18530825

Check voor meer info op onze website!


Lees hier ook de ervaring van Hanneke de voorgaande jongerenambassadeur bij Plant a friend.