Selecteer een pagina

Publicatie brengt Jongerenambassadeurs in beeld!

De eerste publicatie van Jongerenambassadeurs is een feit! Ruim anderhalf jaar aan ervaringen en resultaten van meer dan honderd jongerenambassadeurs zijn nu gebundeld in een publicatie. Deze bundel met gastblogs van jongeren, ervaringen van organisaties, podcasts en foto’s zit vol inspiratie en laat zien welke impact de stem van jongeren heeft in de samenleving!

De publicatie geeft antwoord op vragen als: hoe word je jongerenambassadeur, waar zitten jongerenambassadeurs, hoe ziet de starttraining eruit? Maar de bundel zit vooral boordevol verhalen, quotes, foto’s en bijdragen van jongerenambassadeurs zelf. Op deze manier wordt een mooi beeld geschetst van de ervaringen en impact die zij afgelopen anderhalf jaar hebben gemaakt. Met als doel: elke lezer inspireren om de stem van jongeren te laten horen!

In de publicatie is aandacht voor het maatschappelijke debat rondom jongerenparticipatie, waar Jongerenambassadeurs deel van uitmaakt. We zien dat jongeren steeds meer hun stem laten horen: van klimaatstakingen en coalitie-Y tot de G500 en Jongerenambassadeurs. NRC wijdde er een artikel aan: “het politiek ontwaken van jongeren”. Dertien jongerenambassadeurs namen deel aan het debat door een advies op te stellen over het opzetten van een Jongerenparlement in Nederland en hierover in gesprek te gaan.

In 2018 zijn FNO en de Public Affairs Academie gestart met het project Jongerenambassadeurs in het kader van de maatschappelijke diensttijd. Binnen het project is speciale aandacht voor jongeren met een chronische aandoening of beperking. Jongeren zijn niet alleen deelnemer maar zijn ook betrokken bij het project zelf. Zo zitten jongeren in de projectgroep, geven jongeren hun feedback middels rondetafelgesprekken en heeft het ervaringsdeskundige Jongerenpanel Zorg én Perspectief het project Jongerenambassadeurs geadviseerd.

Nieuwsgierig geworden? De publicatie is hier te vinden!