EduSignals

Inzicht in gedrag is het startpunt voor ontwikkeling. Bij EduSignals willen wij verder kijken dan het zichtbare gedrag. Wij willen aandacht schenken aan onderliggende drijfveren en preventief in kaart brengen wat er écht speelt. Omdat wij geloven dat je door middel van inzicht in jezelf en de ander beter om kan gaan met kansen en risico’s.

Wij hebben nu de grootste missie om meer aandacht te vragen voor de mentale gezondheid van jongeren. Omdat de ontwikkeling namelijk niet alleen maar bepaald wordt door intelligentie en leervermogen. Maar dat juist de mentale gezondheid de basis is. Bij ons staat altijd de jongere centraal; en juist daarom hebben we jou nodig!

 

Het project

Wij zijn op het moment met verschillende grote projecten bezig in het onderwijs:

Het is vast en zeker herkenbaar: prestatiedruk of faalangst. Dat gevoel dat je alles constant goed moet doen. Maar ook het idee dat je misschien helemaal niet past op jouw school of opleiding, terwijl je het idee hebt dat dit wel zou moeten. Mentale gezondheid wordt een steeds belangrijker onderwerp, wij vinden dat dit thema helaas nog niet altijd genoeg besproken wordt in het onderwijs. Daarom willen wij dat er meer bekendheid komt over de effecten van de mentale gezondheid op de ontwikkeling van jongeren, zodat er meer bewustwording ontstaat.

Wij kunnen jouw hulp daar zeker voor gebruiken. Wij zoeken jongeren die mee willen denken over verschillende vragen, wat voor achtergrond of niveau je ook hebt. Hoe zorgen we er bijvoorbeeld voor dat er meer bekendheid ontstaat over de effecten van de mentale gezondheid van jongeren op hun gedrag op school? Of hoe zorgen we ervoor dat ook meer ouders zich hier bewust van zijn? Hoe zorgen we ervoor dat de jongere centraal staat? En dat de begeleiding die wordt geboden ook aansluit bij de behoeften van jongeren?Je zou bijvoorbeeld kunnen onderzoeken hoeveel aandacht er op dit moment is voor de mentale gezondheid op scholen. Of een gaaf congres organiseren waar we ouders, docenten en jongeren uitnodigen om met elkaar in gesprek te gaan over mentale gezondheid in het onderwijs. Maar je zou ook met jongeren kunnen praten; wat zouden zij zelf graag willen?

Wij kunnen jouw ideeën en input bij deze projecten zeker goed gebruiken. Je denkt en werkt mee aan één van de grootste maatschappelijke thema’s: hoe houden we jongeren mentaal gezond. Een project via Jongerenambassadeurs duurt 4 a 6 maanden, gemiddeld besteed je zo’n 2 tot 4 uur per week aan het project.

 

Waarom jongerenambassadeur worden bij EduSignals?

  • Je denkt en werkt mee aan één van de grootste maatschappelijke thema’s: hoe houden we jongeren mentaal gezond.
  • Je gaat werken met een enthousiast en jong team met een missie.
  • Een vrije organisatie, met heel veel ruimte voor eigen ideeën en input.
  • Je krijgt via Jongerenambassadeurs je eigen vaste coach die jou begeleid door het project;
  • Jongerenambassadeurs heeft een heel groot netwerk aan jongeren en we organiseren vaak ook meet-ups. Dus wil je nieuwe jongeren leren kennen en met hen samenwerken? Geef je dan op!

 

Wil jij ons helpen met jouw jongerenperspectief? Meld je dan aan als jongerenambassadeur via de knop hiernaast of stuur een bericht naar 06-18530825. Ook als je nog niet zeker weet of je wilt starten, kan je vrijblijvend een gesprekje inplannen met een jongerencoach van Jongerenambassadeurs. We kunnen samen kijken of het bij jou past!

Check voor meer info op onze website!