De Vereniging leven met dood
Jaarlijks overlijden er ruim 170.000 mensen in Nederland waardoor er per jaar naar schatting 850.000 mensen nabestaande worden. Het verlies van iemand van wie je houdt, raakt ook jongeren. Ook zij kunnen worden geconfronteerd met het overlijden van een ouder, broer of zus of een vriend of vriendin. Zo’n gebeurtenis is ingrijpend.
De Vereniging leven met dood wil enerzijds dat de dood een natuurlijke plek in het leven krijgt. Dat betekent dat wij een steentje willen bijdragen dat wij in Nederland meer en makkelijker over een lastig onderwerp als de dood praten. Hierdoor is de drempel voor jongeren, die iemand hebben verloren, lager om over wat zij hebben meegemaakt te praten.
Bij onze Vereniging zijn veel vrijwilligers actief. Zij staan ook klaar voor nabestaanden om naar hun verhaal te luisteren. Zo zijn wij bereikbaar per chat en telefoon. Wij zien dat jongeren vaker chatten dan bellen.
Onze Rouwchat (www.rouwchat.nl) kan een impuls gebruiken. Onze vrijwilligers zitten klaar voor de jongeren en wij willen zoveel mogelijk jongeren laten weten dat wij er voor hen zijn. Gratis en zeven dagen per week.
Het project
Bij de Vereniging leven met dood is naast de vrijwilligers een professional kennis- en supportcentrum actief. Onze collega’s zorgen voor de marketing en communicatie van ons aanbod zoals de Rouwchat. Ondanks dat wij jong in ons hoofd zijn, horen we niet meer bij de jongeren. We hebben jouw hulp nodig om ons nog beter in de belevingswereld van de jongeren te verplaatsen.
Als het gaat over de Rouwchat is onze vraag aan jou als jongerenambassadeur: op welk moment zouden jongeren, die rouwen om het verlies van een geliefd iemand, gebruik willen maken van een Rouwchat? Als je erg verdrietig bent? Als niemand in de omgeving naar jouw verhaal wil luisteren? Als er geen ruimte is om over je verlies te praten? Het vraagstuk zal dus enerzijds bestaan uit welke drempels jongeren kunnen ervaren om te praten over thema’s zoals rouw en verlies. Daar ga jij onderzoek over doen! Hoe? Daar gaan we samen over brainstormen!
Anderzijds hebben wij jou nodig als adviseur van onze communicatie afdeling! We willen van jou leren hoe wij onze social media jongerenproof maken: welke social media kanalen zou je gebruiken? Hoe zou jij een post vormgeven?
We zouden het heel leuk vinden als jij samen met ons content gaat creëren op onze socials. Kortom, je denkt mee, adviseert en voert vervolgens ook nog eens uit. Hoe gaaf is dat!
Een project bij Jongerenambassadeurs duurt tussen de 4 a 6 maanden met een tijdsinvestering van 80 uur. Je bent dus ongeveer 2 tot 4 uur per week bezig, goed om te combineren naast school of werk!
Waarom jongerenambassadeur worden bij de Vereniging leven met dood?
- Je krijgt via Jongerenambassadeurs je eigen vaste coach die jou begeleidt door het project;
- Heel veel ruimte om met eigen ideeën te komen, kortom jij wordt de expert die ons gaat adviseren!
- Mogelijkheid om mee te denken en adviseren over hoe wij onze communicatie naar jongeren gaan verbeteren;
- Ruimte om met de collega’s en vrijwilligers van de Vereniging leven met dood te praten over wat jou bezighoudt;
- Je helpt een maatschappelijke organisatie met jouw jongerenperspectief, dus je draagt echt je steentje bij aan de maatschappij.
- Jongerenambassadeurs heeft een heel groot netwerk aan jongeren en we organiseren vaak ook meet-ups. Dus wil je nieuwe jongeren leren kennen en met hen samenwerken? Geef je dan op!
Wil jij ons helpen met jouw jongerenperspectief? Meld je dan aan als jongerenambassadeur via de knop hiernaast of stuur een bericht naar 06-18530825. Ook als je nog niet zeker weet of je wilt starten, kan je vrijblijvend een gesprekje inplannen met een jongerencoach van Jongerenambassadeurs. We kunnen samen kijken of het bij jou past!
Check voor meer info op onze website!