Slachtofferhulp Nederland

Slachtofferhulp Nederland helpt slachtoffers, nabestaanden, getuigen en andere betrokkenen na een strafbaar feit, verkeersongeval, calamiteit of een andere ingrijpende gebeurtenis. Zij kunnen bij ons terecht voor emotionele steun, praktische ondersteuning en ondersteuning in het strafproces. Jaarlijks helpen wij honderdduizenden slachtoffers en nabestaanden persoonlijk of online. Slachtofferhulp Nederland is een landelijke organisatie met 25 locaties. Samen helpen wij slachtoffers van elke stap een overwinning te maken.

Het project
Uit onderzoek blijkt dat jongeren een verhoogd risico op slachtofferschap hebben en zich vaker slachtoffer voelen dan anderen leeftijdsgroepen, maar minder geneigd zijn om hulp te vragen of te aanvaarden. Jongeren die wel om hulp vroegen, waren niet tevreden over deze hulp. Zij voelden zich vaak onbegrepen, vervolgstappen van de hulp waren niet duidelijk, jongeren voelden zich niet veilig en het duurde lang voordat zij hulp ontvingen. Het grootste gedeelte van jonge slachtoffers heeft nog steeds last van de gebeurtenis. Ook uit onze eigen cijfers blijkt dat jongeren minder hulp zoeken; slechts 8% van het totaal aantal jonge slachtoffers is door ons geholpen. Hier kan jij als jongerenambassadeur verandering in maken door jouw stem te laten horen!

Om jongeren tussen de 16 en 24 jaar beter te kunnen bereiken en helpen zijn we bij Slachtofferhulp Nederland gestart met een project om onze zichtbaarheid en on- en offline-dienstverlening te verbeteren. Daar hebben we jou hulp hard bij nodig! Tijdens maandelijkse themabijeenkomsten geef je op ons hoofdkantoor in Utrecht (of online) jouw advies over verschillende onderwerpen. Een aantal voorbeelden:

  • Advies geven over een online campagne van Slachtofferhulp Nederland specifiek gericht op jongeren;
  • Advies geven over de dienstverlening: hoe kunnen wij jonge cliënten het best op hun gemak stellen;
  • Advies geven over de doorontwikkeling van het jongerenplatform;
  • Advies geven over het opbouwen van de online community voor jonge slachtoffers.

Elke bijeenkomst wordt er teruggekoppeld wat er met jouw advies gaat gebeuren. Het verdwijnt dus niet in de la, er wordt serieus geluisterd naar jouw inbreng! Je bent minimaal 6 maanden deel van het jongerenpanel, maar onze voorkeur gaat uit naar een jaar. Houd er rekening mee dat je gemiddeld 10 uur per maand bezig bent met het project, goed om te combineren naast school of werk dus!

Waarom jongerenambassadeur worden bij Slachtofferhulp Nederland?

  • Je krijgt via Jongerenambassadeurs je eigen vaste coach die jou begeleidt tijdens het project;
  • Met jouw perspectief help je Slachtofferhulp Nederland om jonge slachtoffers beter te bereiken, zodat meer jongeren die iets vervelends hebben meegemaakt kunnen worden geholpen;
  • We bieden een grote diversiteit aan opdrachten, omdat we jouw hulp op veel verschillende domeinen kunnen gebruiken (marketing, ontwikkeling website, dienstverlening, lotgenotencontact).
  • Jongerenambassadeurs heeft een heel groot netwerk aan jongeren en we organiseren vaak ook meet-ups. Dus wil je nieuwe jongeren leren kennen en met hen samenwerken? Geef je dan op!
  • Een kijkje in de keuken: je krijgt te zien hoe Slachtofferhulp Nederland te werk gaat. De bijeenkomsten zijn op het hoofdkantoor in Utrecht (of online) samen met andere jongerenambassadeurs. Reiskosten kunnen eventueel worden vergoed.

Ben je enthousiast en zie je jezelf al in het jongerenpanel? Meld je dan aan als jongerenambassadeur via de knop hiernaast of stuur een bericht naar 06-18530825. Ook als je nog niet zeker weet of je wilt starten, kan je vrijblijvend een gesprekje inplannen met een jongerencoach van Jongerenambassadeurs. We kunnen samen kijken of het bij jou past!

Klik hier voor meer info over Slachtofferhulp Nederland.