Vizier

Vizier is er ter voorkoming en bestrijding van discriminatie vindt dat het tijd is om samen met jongeren in actie te komen.
Niet iedereen is zich ervan bewust welke vormen van discriminatie er zijn en dat bijna iedereen hier wel eens mee in aanraking komt. Discriminatie is heel breed en gebeurd op veel verschillende gebieden, zoals: etniciteit, geslacht, seksuele gerichtheid, leeftijd, neurodiversiteit en handicap. Het kan je bijvoorbeeld overkomen tijdens het uitgaan, op school, in het openbaar vervoer of op je werk. Vizier maakt het bespreekbaar en helpt mensen hier verandering in te brengen. Ook jij kan helpen! Als jongerenambassadeur bij Vizier wordt jij opgeleid tot Ondervinder.

Onderzoeken en ondervinden van discriminatie, dat is wat je leert als Ondervinder. Zo kom je in contact met mensen waar je anders niet zo snel mee in gesprek zou gaan.Waarom is dit iets voor jou?

  • Je krijgt trainingen op gebied van discriminatiewetgeving, vooroordelen en stereotypering.
  • Je krijgt handvaten om de straat op te gaan, zoals gespreksvaardigheden.
  • Je vergroot je vaardigheden, zoals interviewen, adviseren, voorbereiden en uitwerken van een straatinterview.
Ben je enthousiast, gedreven en nieuwsgierig? Woon jij in de omgeving van Gelderland of Overijsel? En wil jij bijdragen aan de missie van Vizier?

Klik hier voor meer info over Vizier of hier als je meer wil weten over Ondervinders.