Teamtalk: september betekent weer leven in de brouwerij!

Achter Jongerenambassadeurs zit een zeskoppig team met jongerencoaches, communicatie- en communitymanagers en een projectleider. In teamtalk vertelt een teamlid over hun maand en geven zo een kijkje achter de schermen en in het leven van de teamleden. Deze keer is Margriet aan het woord, ze kijkt terug op de zomer van Jongerenambassadeurs en vertelt waarom ze uitkijkt naar september. Ook vertelt ze hoe jij deze maand een nieuwe uitdaging op kan pakken bij één van onze droomplekken. 

Het is september en ondanks dat ik zelf niet meer naar school ga, voelt het altijd als een nieuw beginEen maand om nieuwe uitdagingen aan te gaan en oude uitdagingen weer op te pakken. Ook als team bij Jongerenambassadeurs merk je het. In de zomer, waarin het contact met jongeren en droomplekken veel minder is, hebben we grote klussen uitgewerkt. De website heeft een update gekregen, er is een handleiding voor het profielwerkstuk en er is nagedacht over een nieuwe insteek van de Week van de Jongerenstem. Maar nu is het tijd om de ov-kaart weer uit de kast te halen en op pad te gaan! De agenda stroomt weer vol met kennismakingen, gastlessen en starttrainingen.

Dat laatste vind ik vooral leuk want dan kunnen we de jongerenambassadeurs weer ontmoetenDeze week waren de allereerste trainingen weer na de zomer, maar liefst 15 jongeren waren hierbij aanwezig. Tijdens de training word je klaargestoomd voor je droomplek. De online training was druk, met jongeren vanuit het hele land. Daarnaast was er een fysieke training bij ons op kantoor in Den Haag. Samen met jongerencoach Hanne hebben ze in de tuin de training gevolgd. Eindelijk weer wat leven in de brouwerij!

Maar er gaat meer van start deze maand namelijk meerdere droomplekken. Voor een aantal zoeken we nog enthousiaste jongeren! Dus ben jij ook klaar om iets te starten deze maand? Check hier de droomplekken waar je vanaf september/oktober bij aan kan sluiten.

  • Word junior gemeentecoach! Ga in gesprek met gemeentes over jongerenparticipatie en geef hen advies over het beter bereiken en betrekken van jongeren. Dat kan bij Erasmus+ en het NJi. Hier lees je meer over deze droomplek.
  • Word verbinder in de buurt! Geef advies aan zorginstellingen over het creëren van meer verbinding tussen de zorginstelling en de buurt daaromheen. Ook breng je jouw ideeën in de praktijk. Dat kan bij Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland. Hier lees je meer over deze droomplek.
  • Word schrijver van het lesmateriaal van de toekomst! Ga in gesprek met een uitgeverij over het lesmateriaal en geef advies om dit leuker, aansprekender en beter te maken. Ze gaan direct met jouw adviezen aan de slag! Dat kan bij Noordhoff. Hier lees je meer over deze droomplek.
  • Word organisator voor een 10-jarig jubileum! Geef advies over het jubileum van College voor de Rechten en voer je plannen uit om het tot een feest te maken. Ook help je mee aan het onderzoek wat het College doet ter ere van dit jubileum. Hier lees je meer over deze droomplek.

En dit zijn maar een paar van de vele leuke droomplekken die er voor je klaar staan. Check ze allemaal op de droomplekken-pagina. Genoeg redenen om in september een nieuwe uitdaging aan te gaan. Hopelijk tot snel!

Ook een nieuwe uitdaging aangaan in september? Kijk tussen de beschikbare droomplekken en maak maatschappelijke impact!