Cloud is jongerenambassadeur bij Amnesty International!

Cloud is jongerenambassadeur geworden bij Amnesty International. Ze vertelt meer over haar tijd daar; “Veel jongeren zijn gemotiveerd om zich sterk te maken voor hetgeen waar ze voor staan, maar voelen zich niet gehoord. Daarom ben ik bij Amnesty International als jongerenambassadeur begonnen. We zijn nu vooral gefocust op het inclusiever maken van Amnesty voor MBO jongeren op allerlei verschillende manieren. Een van de dingen waar we mee bezig zijn, is het opzetten van een soort denk- en doe tanks, waarin we jongeren skills en informatie kunnen meegeven over mensenrechten en activisme. Natuurlijk is het internet ook dé plek waar jongeren nu veel tijd spenderen, we zijn veel aan het praten over de mogelijkheden op bijvoorbeeld YouTube en TikTok. Ook willen we ervoor zorgen dat er meer plek is voor jongeren binnen de organisatie, dit doen we door mbo stages belangrijk te maken en hier voorwaarden voor te stellen. Ik ben dus druk bezig met verandering en vernieuwing!”

Benieuwd naar de vorderingen van de jongerenambassadeurs? Hou onze site, Insta, Facebook en Twitter in de gaten!

Bekijk ook andere nieuwsverhalen:

Esmée bij Bibliotheek Eindhoven

Esmée bij Bibliotheek Eindhoven

Esmée (16 jaar) is bezig met haar jongerenambassadeurstraject bij bibliotheek Eindhoven. Zij vindt lezen erg leuk, alleen delen weinig jongeren dezelfde interesse. Daar wil ze een verandering in brengen.

Lees meer
Kennismaking met Apenheul

Kennismaking met Apenheul

Een startbijeenkomst houden vlak boven het verblijf van de gorilla’s, ik denk niet dat veel jongeren dat kunnen zeggen. Vorige maand zijn 7 jongerenambassadeurs gestart met hun project bij Apenheul.

Lees meer
Kennismaking met de TU Delft

Kennismaking met de TU Delft

Afgelopen maand zijn jongerenambassadeurs Roel, Youri, Niels, Feran, Stan & Koen gestart met hun traject bij de TU Delft Science Centre. Zij gaan de komende zes maanden advies geven hoe jongeren op de middelbare scholen enthousiast kunnen worden gemaakt over techniek en wetenschap.

Lees meer