Luna is jongerenambassadeur bij Vizier!

Jongerenambassadeur Luna is als onderdeel van een groepje aan de slag gegaan bij de adviesorganisatie Vizier. De organisatie zet zich in ter voorkoming en bestrijding van discriminatie. Het doel tijdens dit traject is om discriminatie onder jongeren in kaart te brengen en te bepalen hoe meer jongeren discriminatie meldpunten weten te vinden. Luna vindt het essentieel dat jongeren meedenken hierover: “Om de effectiviteit van discriminatiemeldpunten te vergroten over de hele samenleving, is ook de inspraak van jongeren essentieel. Weinig jongeren zijn bekend met discriminatiemeldpunten, of ontvangen er weinig effectieve hulp van. Er dient niet alleen over jongeren gepraat te worden, maar vooral ook mét jongeren. Jongeren kunnen immers zelf het beste onderzoeken en verwoorden waar zij voor staan.” Meer weten over Luna haar ervaringen? Lees haar gastblog hier

Benieuwd naar de vorderingen van de jongerenambassadeurs? Hou onze site, Insta, Facebook en Twitter in de gaten!

Bekijk ook andere nieuwsverhalen:

Esmée bij Bibliotheek Eindhoven

Esmée bij Bibliotheek Eindhoven

Esmée (16 jaar) is bezig met haar jongerenambassadeurstraject bij bibliotheek Eindhoven. Zij vindt lezen erg leuk, alleen delen weinig jongeren dezelfde interesse. Daar wil ze een verandering in brengen.

Lees meer
Kennismaking met Apenheul

Kennismaking met Apenheul

Een startbijeenkomst houden vlak boven het verblijf van de gorilla’s, ik denk niet dat veel jongeren dat kunnen zeggen. Vorige maand zijn 7 jongerenambassadeurs gestart met hun project bij Apenheul.

Lees meer
Kennismaking met de TU Delft

Kennismaking met de TU Delft

Afgelopen maand zijn jongerenambassadeurs Roel, Youri, Niels, Feran, Stan & Koen gestart met hun traject bij de TU Delft Science Centre. Zij gaan de komende zes maanden advies geven hoe jongeren op de middelbare scholen enthousiast kunnen worden gemaakt over techniek en wetenschap.

Lees meer