Sophie is jongerenambassadeur bij Comensha!

Jongerenambassadeur Sophie is deze maand begonnen bij Comensha. Zelf vertelt ze waarom het zo belangrijk dat jongeren worden betrokken bij het werk van deze organisatie; “Wereldwijd komen mensenhandel en uitbuiting nog steeds erg veel voor, ook in Nederland. In 2020 telde Comensha 1,013 nieuwe slachtoffers. In de strijd tegen dit probleem is het van belang om niet alleen volwassenen, maar ook jongeren te betrekken. Jongeren zijn namelijk erg kwetsbaar voor seksuele- of criminele uitbuiting, omdat ze meer tijd online doorbrengen. Het overbrengen van kennis kan de kwetsbaarheid van jongeren verminderen, en ze in staat stellen om mogelijke kenmerken van uitbuiting te signaleren en hier melding van te maken.”

Benieuwd naar de vorderingen van de jongerenambassadeurs? Hou onze site, Insta, Facebook en Twitter in de gaten!

Bekijk ook andere nieuwsverhalen:

Esmée bij Bibliotheek Eindhoven

Esmée bij Bibliotheek Eindhoven

Esmée (16 jaar) is bezig met haar jongerenambassadeurstraject bij bibliotheek Eindhoven. Zij vindt lezen erg leuk, alleen delen weinig jongeren dezelfde interesse. Daar wil ze een verandering in brengen.

Lees meer
Kennismaking met Apenheul

Kennismaking met Apenheul

Een startbijeenkomst houden vlak boven het verblijf van de gorilla’s, ik denk niet dat veel jongeren dat kunnen zeggen. Vorige maand zijn 7 jongerenambassadeurs gestart met hun project bij Apenheul.

Lees meer
Kennismaking met de TU Delft

Kennismaking met de TU Delft

Afgelopen maand zijn jongerenambassadeurs Roel, Youri, Niels, Feran, Stan & Koen gestart met hun traject bij de TU Delft Science Centre. Zij gaan de komende zes maanden advies geven hoe jongeren op de middelbare scholen enthousiast kunnen worden gemaakt over techniek en wetenschap.

Lees meer